Gabriele Maltinti/Getty Images
SLIJEDI CIVILNI PROCES

SUD OSLOBODIO TRENERA HAJDUKA, ALI SUDAC TRAŽI NAKNADU ŠTETE Cijela priča počela je zbog jedne Tudorove izjave dok je još bio daleko od Poljuda

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 04. veljača 2020. 20:05

Fran Jović protiv Igora Tudora, nogometni sudac protiv Hajdukova trenera, okršaj je točno u podne, nije kod OK Korala, nego u Zagrebu, u sudnici Općinskog građanskog suda!

Fran Jović potražuje financijsku odštetu od Igora Tudora, cca 30.000 kuna. Zanimljiv je taj susret na civilnom sudu, gdje aktualni sudac HNL-a Fran Jović potražuje zadovoljštinu od sada ponovno trenera Hajduka Igora Tudora! Danas-sutra naći će se opet kao akteri HNL-a na igralištu, a ova se utakmica igra u – sudnici, piše Slobodna Dalmacija.

Moramo se vratiti godinu dana unatrag: tada je pravomoćnom presudom Kaznenog suda u Zagrebu Tudor oslobođen, tada su ga kazneno tužili i Fran Jović iz Zagreba i Dalibor Conjar iz Osijeka. Međutim, sad se potražuje naknada štete i to samo Jović.

E sad, da se vratimo na početak priče: navodni krimen je nastao u navodnom intervjuu (sve je navodno, tako je pravilno pisati u sudskoj terminologiji) što ga je Tudor dao tijekom zimskim priprema u Turskoj prije tri godine. Tada je bio trener Karabukspora (mjesec dana kasnije preuzet će Galatasaray, što je nebitno u ovoj priči). Elem, Tudor je tada kazao, upitan o uzbudljivoj utrci Dinama i Rijeke na vrhu ljestvice:

- Ako bude utisno, bit će Dinamo prvak. Jer su tu prisutni razni Matoci, Jovići, Conjari...

Varazdin,020220.
Nogometna utakmica 1.HNL Varazdin - Hajduk.
Na fotografiji: Igor Tudor.
Foto: Goran Mehkek /  CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX CROPIX

Suci. U množini... Matoci, Jovići, Conjari... Marko Matoc iz Zaprešića, Fran Jović iz Zagreba, Dalibor Conjar iz Osijeka, poslužili su kao podloga, metafora. Nakon toga Tudora su Fran Jović i Dalibor Conjar tužili Kaznenom sudu u Zagrebu za uvredu i klevetu, ali je pravomoćnom presudom Općinskog kaznenog suda i Županijskog suda u Zagrebu Tudor oslobođen. I tada ga je branio odvjetnik Saša Pavličić Bekić, kao što ga zastupa i sada.

Fran Jović, dakle, ide dalje i podnio je tužbu za naknadu štete od Tudora, navodno traži cca 30.000 kuna. Rasprava na datum u četvrtak zakazana je još ujesen dok je Tudor bio trener Udinesea i ruku na srce nitko tada nije mogao ni znati da će se sve to tako odviti da Tudor u međuvremenu postane iznova akter na sceni HNL-a. Samo da otklonimo primisli na eventualne zakulisne radnje.

Intrigantno je da se susreću u sudnici, a potom će opet i na nogometnim travnjacima. Makar je sutra samo ročište, rasprava, u četvrtak može, ali i ne mora biti izrečena odluka.

Nama je zanimljivo i to kako je Jović uradio ovaj korak naprijed prema naknadi štete, zanimljivo je i to da je Conjar odustao od daljnjeg tužakanja, a još zanimljivije od svega jest kako Matoc s kojim je Tudor jednom oštro "ratovao" u Koprivnici, u cijelom ovom događaju ni prstom nije maknuo, ni reagirao na spornu rečenicu.

Odvjetnik Saša Pavličić Bekić, inače je široj sportskoj javnosti poznat kao nekadašnji i dugogodišnji disciplinski sudac HNS-a nadležan i za HNL, a sada je disciplinski sudac košarkaških ABA prve i druge lige. Po navijačkom opredijeljenu je dinamovac, po vlastitom priznanju, što je još jedna intriga procesa, dinamovac zastupa hajdukovca, no Pavličić je prije svega - cijenjeni odvjetnik, upamćen i kao pravedan "rezač kazni" u HNL-u, ali mu je baš Dinamo "došao glave". No, to je već neka druga priča.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:38