Foto: Vlado Kos / CROPIX
SERIJA POGREŠAKA

SUDAČKA ANALIZA NAJSPORNIJEG TRENUTKA HNL VIKENDA OTKRILA: NAPRAVLJENA JE TROSTRUKA POGREŠKA 'Oni su doista oštećeni u ovoj utakmici'

Piše: Toni RoićObjavljeno: 08. listopad 2019. 00:37

Nakon što je predsjednik Gorice Nenad Črnko osuo medijsku paljbu po sucima utakmice Osijek - Gorica (2:1), televizijska analiza je pokazala kako je kod izjednačujućeg Osijekovog gola u 65. minuti napravljena trostruka pogreška, točnije prva je povukla sljedeće dvije.

U emisiji ‘Stadion’ na HRT-u sudački ekspert Marijo Strahonja je najprije potvrdio kako se Antonio Mance nalazio u zaleđu prilikom upućivanja lopte prema njemu, a onda je još pokušao inscenirati prekršaj padom, iako ga Ljubisavljević nije dirao i ometao.

Sudac Vučković je međutim dosudio kazneni udarac za goste i još dao drugi i isključujući žuti karton Ljubisavljeviću.

- Gorica je doista oštećena u ovoj utakmici - jasan je bio Strahonja, uz dodatak da je i veznjak Osijeka Dmitro Lopa trebao dobiti drugi žuti karton zbog prekršaja na Lovriću.

U emisiji HNTV-a ‘Treće poluvrijeme’ gostovao je VAR instruktor Tomislav Šetka, koji je bio nešto suzdržaniji po pitanju kaznenog udarca nazvavši odluku dvojbenom i prizivajući kamere iza gola i s druge strane tribine, ali je također utvrđeno zaleđe, što sve nakon toga zapravo čini nebitnim.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:15