Ronald Goršić/Cropix
ANALIZA SUĐENJA

Sudačka komisija izdvojila jednu pogrešku: ‘Intervencija VAR suca bila je neispravna‘

Kao potvrda ispravnosti rada KNS-a, redovite su pozitivne poruke koje dolaze prema HNS-u od UEFA-e
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2023. 13:07

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, službena stranica HNS-a je objavila sudačke analize 10. i 11. kola SuperSport HNL-a.

Sudačka analiza 10. kola SuperSport HNL-a

SLAVEN BELUPO - OSIJEK

Sudac: Ante Čulina. Pomoćni suci: Bojan Zobenica i Dejan Vuković. VAR sudac: Fran Jović.

45’ +1 min: KNS HNS-a intervenciju VAR suca nakon postignutog pogotka smatra neispravnom. Kontakt lopte i nadlaktice igrača Slaven Belupa u razmatranjima PNI-e ne smatra jasnim prekršajem “kažnjive igre rukom“. Sve ostale odluke na ovoj kao i na preostalih pet utakmica u 10. kolu Super Sport HNL-a potpuno su u skladu s duhom i PNI-e.

Sudačka analiza 11. kola SuperSport HNL-a

Komisija nogometnih sudaca HNS-a izražava veliko zadovoljstvo izvedbom sudaca na susretima 11. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, kao i na velikoj većini utakmica suđenih u dosadašnjem dijelu natjecanja.

Izvedbe sudačkih timova na derbi utakmicama 10. i 11. kola (Hajduk - Dinamo, Rijeka - Hajduk) KNS HNS-a smatra vrlo dobrom interpretacijom PNI-e, visoko profesionalnom u smislu kontrole i vođenja utakmice, preporučljivom razinom suđenja na UEFA standardima.

Komisija nogometnih sudaca HNS-a kao servis hrvatskog nogometa i svih natjecanja apsolutno podržava sve izvedbe sudaca i odluke donesene u okvirima Pravila nogometne igre i duhu pravila nogometne igre.

Komisija nogometnih sudaca potpisnik je UEFA sudačke konvencije te nastavlja slijediti smjernice krovne europske nogometne federacije korektno servisirajući natjecanja u ingerenciji HNS- a i razvijati, unaprjeđivati hrvatsko suđenje.

Kao potvrda ispravnosti rada KNS-a, redovite su pozitivne poruke koje dolaze prema HNS-u od UEFA-e, ali i učestalost imenovanja hrvatskih sudaca, sutkinja i instruktora na UEFA utakmicama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 10:06