DAMIR KRAJAC/CROPIX
LUDA ZAVRŠNICA

Sudar istine na Poljudu: ‘Ne vjerujem u ulične priče o namještanju, tko bi sebi dopustio takav skandal?‘

Iskusni igrač Lokomotive vjeruje da će završnica ovog uzbudljivog prvenstva biti apsolutno regularna
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. svibanj 2021. 20:46

U subotu će na Poljudu nogometaši Lokomotive biti bez “požutjelih” Cokaja i Leškovića, no u sastav se vraća iskusni zadnji vezni Mate Maleš (32), koji je zbog kartona preskočio dvoboj s Osijekom.

Gledao je utakmicu iz svečane lože stadiona u Kranjčevićevoj, živcirao se i hvatao za glavu nakon promašaja svojih suigrača, na kraju je s njima i tugovao poslije 0:2 poraza. Nadali su se Lokosi da bi spasonosni bod mogli osvojiti doma protiv Osječana, no to se nije dogodilo i sad će u Splitu protiv Hajduka pokušati dohvatiti plijen koji ih ostavlja u Prvoj HNL...

- Najvažnije je da i dalje ovisimo sami o sebi. U kakvoj smo situaciji bili prije nekoliko kola, ovo je sad izvanredno, mnogi su nas otpisali prije mjesec dana, ali mi smo se vratili i još smo u igri za ostanak. Pokušat ćemo protiv Hajduka odigrati najbolje što možemo i vjerujem da se možemo neporaženi vratiti u Zagreb. Hajduku također trebaju bodovi, stoga sam siguran da neće biti nikakvih kalkulacija, u obostrano otvorenoj igri tražit ćemo stazu do uspjeha - kaže Maleš.

Bod vam je dostatan, ali ne možete igrati na bod! Kad se tako, oportunistički, momčad postavi na travnjaku, obično stiže poraz...

- Naravno! Nema tog sporta u kojem se može igrati na bod, stoga je i logično da takav pristup u pravilu prati i kazna, pa se onda i ostane praznih ruku. Koliko se samo nepredvidivih situacija dogodi na jednoj nogometnoj utakmici, niz sjajnih poteza, ali i pogrešaka, a sve to utječe na konačni rezultat. Najvažnije je da dobro uđemo u utakmicu, bez straha, da pokažemo želju za pobjedom.

image
RANKO SUVAR/CROPIX

Može li vas sputati pritisak koji je neizostavni pratitelj ovakvih dvoboja?

- Već smo nekoliko kola pod golemim pritiskom jer su nam doista te posljednje utakmice bile “biti ili ne biti”. I znali smo se othrvati, nadam se da nećemo mentalno posrnuti ni u Splitu, te da ćemo uspješno odraditi tih 90 minuta, krucijalnih za nastavak naših karijera, ali i za budući život kluba.

Iako ovisite sami o sebi, ipak ćete osluškivati i rezultate iz Koprivnice i Osijeka. Da biste, unatoč možebitnom porazu u Splitu, ipak ostali prvoligaši, Varaždin ne smije pobijediti u Koprivnici, no budu li Varaždinci ipak slavili pobjedu, onda Istra ne smije uzeti bod u Osijeku...

- Normalno je da ćemo jednim uhom osluškivati rezultate iz Koprivnice i Osijeka. Ali, pokušat ćemo se isključiti, kako bismo se maksimalno usredotočili na našu igru s Hajdukom. Jer, nije dobro kad se tijekom utakmice razmišlja o drugim rezultatima, to te i dodatno potroši. Uglavnom, vjerujem da će ovo vrlo uzbudljivo i zanimljivo prvenstvo pošteno završiti! Neće biti nikakvog puštanja, svi mi koji igramo nogomet, igramo da bismo pobijedili! Uopće ne sumnjam u regularnost natjecanja, siguran sam da će svaki igrač Slavena Belupa i Osijeka, kao i drugih klubova, dati svoj maksimum, kako bi njegova momčad upisala bodove. Ne vjerujem u ulične priče o namještanju rezultata i puštanju utakmica, pa tko bi sebi dopustio takav skandal? Jer, danas se baš ništa ne može sakriti - smatra Maleš.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:19