BIJEG IZ MAKSIMIRA

Šuker traži domaćina: Uvreda će biti u Splitu, Osijeku i Rijeci, je li Pula novi izbor HNS-a?

Da je Zdravko Mamić bio gazda hepeninga u petak, već bi se našlo načina da se zavede red
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2013. 21:31

Maksimir je, dakle, od petka definitivno nepoželjna arena za domaćinstva utakmica nacionalne momčadi.

Senatorima u svlačionici mučno je trčati za rezultatom u tom žalosnom okruženju; nije dovoljno što su gole tribine te arhaične građevine razbacane kao lego kockice u dječoj sobi, nego se još i publika na njima ponaša kao rulja na gubilištu. I zato su Stipe Pletikosa i Luka Modrić već u mixed-zoni apelirali da se reprezentacija preseli u toplije krajeve.

Šukeru nije svejedno

Da je Zdravko Mamić bio gazda tog hepeninga u petak, već bi se našlo načina da se zavede red. Jednostavno isprazniš onaj dio stadiona koji ti nije po volji i nastaviš utakmicu. Problem je, međutim, bio što su u poplavi vulgarnosti navijači ovaj put zaboravili na “cigane” jer su bili previše zauzeti “pederima”, čime su ostavili organizatora bez motiva za djelovanje. Naša je nogometna vrhuška, kao što znamo, visoko osjetljiva na vrijeđanje po rasnoj ili nacionalnoj osnovi, u takvim slučajevima primjenjuje se politika nulte tolerancije, ali živo joj se fućka za povrede prava seksualnih manjinaca...

Što u novim okolnostima može poduzeti Davor Šuker? Kao pragmatičan čovjek, svjestan da postoji barem deset milijuna konvertibilnih World Cup razloga da izađe u susret igračima, predsjednik će razmotriti opcije već za utakmicu doigravanja u studenome. Zadatak mu objektivno nije lak.

Limeni orkestar i kolači

U Zagrebu narod nema milosti za reprezentaciju. Ako se stvari rano zakotrljaju u lošem smjeru kao u petak, momčad će završiti u ponoru. Na Poljudu nije puno drukčije, Torcida će orkestrirati navijanje tako da se Štimac i “HNS pederi” niti jednom ne osjete dobrodošlima. Nisam siguran da je na Kantridi vedrije ozračje.

Preostaje Osijek kao posljednja crta borbe, ali niti tamo neće uvijek biti idealno jer Kohorta drži na piku “nezahvalnog sina” Šukera. Onda možda ipak Pula? Jer, priznat ćete, neozbiljno bi bilo ugostiti Ukrajinu ili Francusku u Varaždinu ili Velikoj, premda bi tamo “vatrene” sasvim izvjesno dočekali limenim orkestrima i kolačima. Stvar je tako zaguljena da podsjeća na odgovor iz onog dječjeg TV game-showa: “izaberi jedan broj, sigurno ćeš pogriješiti”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 14:50