marca.com
ŠUKER O MODRIĆU

Šuker: 'Velika je to stvar za hrvatski nogomet'; Jarni: 'Real kupuje samo velike igrače!'

'Ogromna je to stvar za hrvatski nogomet,
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2012. 18:34

Luka Modrić je zaokružio 'hrvatski kvartet snova' u Realu! Prije njega u kraljevskom klubu igrali su Davor Šuker, Robert Prosinečki i Robert Jarni.

Kako ti veliki bivši nogometaši komentiraju Modrićev odlazak na Santiago Bernabeu? Predsjednik HNS-a Davor Šuker, 'zlatna ljevica' odijevao je Realov dres u razdoblju od 1996. do 1999. godine, osvojio je prvenstvo i Superkup (1997), te Ligu prvaka i Interkontinentalni kup (1998).

- U ime Hrvatskog nogomentog saveza čestitam Luki Modriću potpis ugovora s Realom - bilo je prvo što je kazao Šuker

Prvi čovjek Rusanove apostrofira da je veliki igrač došao u veliki klub.

- Ogromna je to stvar za hrvatski nogomet, ali i za hrvatsku reprezentaciju.

Zanimljivo, nije se želio baviti analizama Modrićevog transfera, dulje elaborirati na pitanja hoće li Modrić igrati u Realu odmah ili će morati pričekati neko vrijeme za prilagodbu, kakva mu je konkurencija, čekaju li ga kakve zamke. Odgovorio je samo na pitanje kako će Modrića prihvatiti navijači Reala.

- Luka je veliki nogometaš i siguran sam da će biti u srcu svih navijača Reala, da će svojim nogometnim znanjem osvojiti Madrid!

Robert Jarni je bio dio Realove momčadi jednu sezonu (1998-1999), odigrao je 47 utakmica i postigao 4 pogotka.

- Fantastična je stvar za hrvatski nogomet potpis Luke Modrića za Real! Znate, jedna činjenica je najbitnija. Real ne kupuje bilo koga, Real kupuje samo velike igrače - kazao nam je Jarni.

Priča da će hrvatskom reprezentativcu u Madridu biti sjajno.

- Za njega je sjajno što je Premiership zamijenio Primerom. Zašto? Zato što će mu odgovarati klima, hrana je slična našoj, a ljudi su izrazito srdačni i gostoljubivi.

Ipak, Jarni će upozoriti ja jedan problem koji bi se mogao javiti.

- Luka dugo nije igrao, više od dva mjeseca, tek je odigrao onih pola sata protiv Švicarske. Nije dobro kad se trenira sam, atletski treninzi nisu niti blizu onih kad se trenira s momčadi. Modriću trenutačni nedostaje ritam igranja.

Ipak će kazati da bi taj problem brzo mogao biti riješen.

- Jose Mourinho je trener koji će Luku znati vrlo brzo vratiti u ritam igre. Portugalac ga je doveo u Real upravo kako bi podigno ritam igre Reala, te ubrzao loptu. Real je loše startao u prvenstvu i nedostaje mu upravo igrač kao što je Modrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 04:21