Vlado Kos / Cropix
BLAGAJNA RUSANOVE

Šukera zapanjila rastrošnost V. Markovića: Igračima ukinuo dnevnice i prepolovio premije

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. rujan 2012. 11:51

Kažu susjedi iz Rusanove; bio je miran, sunčan dan, kad se odjednom začulo iz Kuće nogometa “O Bože, o Bože...”. Ljubica je pojurila s vodom i šećerom, a povjerenik za sigurnost vjerojatno “uklizao” kroz vrata ne bi li vidio koga treba izbaciti iz ureda predsjednika. Na sreću, ništa se strašno nije dogodilo; to je Davor Šuker upravo otvorio papire u kojima se krije što je sve Vlatko Marković potpisao! I bogme ga razumijemo.

Što biste napravili na njegovom mjestu da saznate kako je prethodnik reprezentativcima isplaćivao dvostruke premije, da ih je nagrađivao za pobjede u kvalifikacijama, pa još dodatno sa 40 posto novca koji HNS dobije od Uefe za nastup u Poljskoj? Mislimo da ga je oblio znoj kad je našao kako je svaki igrač Bilićeve ekipe za tri boda s Maltom dobio 15.000 eura. Dobro ste pročitali, s Maltom. U toj komparaciji pravi sitniš je 30.000 eura za prolaz Turske.

Šuker je očito dobro lupio šakom po stolu (mislimo da ipak nisu zbog toga kupovali novi namještaj!), i odmah, vjerojatno da nadoknadi rastrošnost Vlatka širokog bosanskog srca, ukinuo sve dnevnice u tekućem izlučnom ciklusu. Ne, nema više 120 eura za tri dana, 200-tinjak za tjedan ili 400-tinjak za deset dana. Ništa, niti za Luku Modrića, niti za ekonoma Željka Mesića.

Samo stan i hrana. I zašto bi se igrači morali voziti u business klasi kad dolaze iz klubova na okupljanje i prilikom povratka, zapitao se vrh Kuće nogometa. Zar im nije dobra ekonomska. Samo nezgodno je to, podigli su glas Vatreni. Ponudili su da će nadoplatiti koliko je skuplja karta, čvrsti su bili reprezentativci u obrani svog ugleda i komfora.

“U pravu ste, priznajem”, pretpostavljamo da je popustio Šuker i platio im ipak prvi razred, pomislivši pritom “ali zato nisam siguran da ćete dobiti onakve nagrade za plasman na Euro kao što vam je obećao Marković”. Pomislio ili javno prozborio, tko bi ga znao, uglavnom došlo je do igrača. Nisu bili sretni, ipak je to 100 ili 200 tisuća eura, kako kojem. I ne samo to, predsjednik, koji je kao igrač bio glavni pobornik za isplatu premija reprezentativcima, priprema za Izvršni odbor novi pravilnik po kojem će novac za Brazil biti osjetno manji. Pojedinačne se utakmice neće honorirati, ostat će 40 posto od zarade sa SP-a, ali od svotE koja ispadne nakon što se podmire troškovi. Glas iz dubine igračkog teritorija govori - “OK, neka odredi nova pravila za Mundial, nema problema, ali ono što nam je obećano za Euro trebali bismo dobiti”.

IO će “rezanje” držati jako dobrim rješenjem je valja skupljati u kasicu-prasicu, kako će inače niknuti kamp. Eh, sad dečki vide kako je galantan bio Marković. Ali zato se i jesu pripremali u Sloveniji. I Zorislav Srebrić, za kojeg su tvrdili da brižljivo pazi na svaki euro u hotelima im je vrlo često podmirivao i ceh za mini-bar. Šukera to ne zanima; ostavio je jedino otvoreni račun za članove stručnog stožera, samo oni mogu naručiti na šanku na teret Saveza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 03:49