SN
VOLIMO HR NOGOMET

Šušnić: Hajduk je bio organiziran i dobro taktički pripremljen u Varaždinu, ali fali mu još samo jedna stvar

Odradili smo taktičku analizu utakmice kola i moramo pohvaliti Leku i Kovačevića
Piše: PROMOObjavljeno: 14. veljača 2023. 19:55

Ušli smo dublje u radni tjedan pa smo tako snimili i novu epizodu našeg Super7 podcasta u sad već standardiziranoj postavi Petković - Šušnić - Franičević. Posebno smo se dotakli najbolje utakmice u ovom kolu u kojoj je Varaždin izgubio dvoboj protiv Hajduka tek u završnici nakon Elezijevog pogibeljnog starta na Lovrencsicsu i isključenja.

Već smo prije analizirali Hajduk u ovoj polusezoni i to u porazu protiv Istre kad smo istaknuli neke probleme koje je Hajduk imao u pressingu i kod iznošenja lopte od strane Istre što je na kraju rezultiralo visokom pobjedom Puležana. U ovom slučaju svakako trebamo pohvaliti Leku i njegov stručni stožer zbog pripreme utakmice na sjeveru Hrvatske. Hajduk je u utakmici protiv Varaždina izgledao organizirano, kompaktno i takav im je bio pressing. Trener Šušnić je u svojoj taktičkoj analizi istakao jednu jasnu stvar: “Hajduk je bio kvalitetno organiziran u pressingu, svatko je imao svoju ulogu te su radili ono što je ključno - stvarali su brojčani višak u prostoru u kojem je protivnik imao loptu. Ipak, samo jedna stvar je nedostajala - više agresivnosti i kontakta! Bez kontakta protivnik je u prednosti i na tome još trebaju poraditi.”

image
SN

U na početku analize dotakli smo se i Varaždina koji je pohvalio Franičević kazavši: “Varaždin je unatoč dvostrukom gubitku (crveni Elezija i izlazak Teklića zbog ozljede) u 15 minuta nakon isključenja Elezija imao kontrolu susreta i bio je bolja momčad i na tome im treba čestitati.”

Za kraj, čitavi podcast u kojem nijednom nismo spomenuli Valentinovo su obilježili razgovori o mladim igračima pa ćemo članak završiti pohvalom mladićima u bijelom jer kako je još jedno poentirao Franičević: “Hajduk je pobjedio ozbiljnog protivnika s momčadi u kojoj su bila tri juniora.”

Cijelu taktičku analizu i Anti-Valentinovo podcast pogledaj ovdje:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:34