SENZACIJA NA POMOLU

Svaguša u akciji: S Matom preuzima Mosor i dogovara otvaranje kampa Chelsea!

Piše: Mario VelićObjavljeno: 29. listopad 2011. 12:20

Bivši predsjednik Hajduka Joško Svaguša planira povratak u hrvatski nogomet, preuzimanje Mosora i ulazak u Prvu ligu! Potvrdio nam je to kada smo ga zatekli jučer u društvu Juana Manuela Mate Rodrigueza, oca i agenta Chelseajovog lijevog krila Juna Mate. A ovaj namjerava u Hrvatskoj pokrenuti kamp Chelseaja u kojem bi uz njegovog sina sudjelovao još pokoji igrač engleskog kluba, možda Fernando Torres! Puno zvučnih najava, sve su doduše još daleko od realizacije, no nisu neostvarive.

Svaguša je Španjolca upoznao kada je kao predsjednik Bijelih radio na dovođenju Barcelone na Hajdukov rođendan. Ostali su povezani prijateljski i poslovno, a nema boljeg polja za suradnju od nogometa. Svaguša ima ambiciozne planove.

- Nastavljam raditi na ideji koju sam imao dok sam bio u Hajduku, a to je da klub ima još jednog „prijateljskog“ prvoligaša. Nadam se da bi to mogao biti Mosor, bilo bi to dobro za taj klub, Hajduk i Split. Već smo bili u Žrnovnici, razgovarali s predsjednikom Vinkom Barbarićem, razgledali terene i klupske prostorije. Poštujem Barbarića, ipak on posljednjih 20 godine klub drži u Drugoj ligi, te će i u budućnosti biti itekako potreban, no smatram da se može napraviti više - kazao nam je Svaguša.

Hoće li se i kada njegove najave ostvariti tek ćemo vidjeti, radi se o ideji, treba pronaći način kako preuzeti klub koji je udruga građana... No, svakako bi mu mogao pomoći i Mata senior.

- Normalno, on je moj prijatelj. U prvom redu bi mogao pomoći savjetom, možda i ponekom preporukom, poslati kvalitetnog trenera za stručni stožer... Zainteresiran sam za ovo, u Hajduku sam radio cijeli dan, a sada samo šest sati dnevno u svojoj firmi. Dakle, imam vremena i mogućnosti - objasnio nam je Svaguša.

Mata pak ima druge interese, svjestan je da u Hrvatskoj ima talentiranih nogometaša pa namjerava ubuduće dobro pratiti ovdašnje tržište.

- Moram istaknuti da su prvi razlog mog dolaska bili moji prijatelji. No, istina je da planiram područje svoga rada proširiti na ovu zemlju, iz Hrvatske je i u Španjolsku došlo dosta talentiranih igrača. Možda u budućnosti preuzmem ulogu nekakvog posrednika - objašnjava Mata.

U komunikaciji s njim svima je pomagao Ivica Livaja, bivši član NO-a Hajduka. Neće ostati samo na tome, cilj mu je pod okriljem Chelseaja pokrenuti na splitskom području nogometni kamp čuvenog londonskog kluba.

- Vidjet ćemo, to je ideja, još će biti dosta posla. Nisam odlučio niti hoće li to biti u suradnji s nekim od ovdašnjih klubova, no u svakom slučaju ću nastojati da u radu kampa sudjeluje i moj sin, te još neki igrač Chelseaja, možda Torres - tvrdi Mata.

Da se ostvari samo dio onoga što najavljuju on i Svaguša bilo bi dobro, a prve plodove suradnje s Matom mogli bismo vidjeti uskoro. Naime, s gostom iz Španjolske razgovarali su Ivica Mornar i Damir Karaman, koji organiziraju turnir Četiri kafića-Memorijal Dina Petrinovića, Mata je najavio da će im pomoći dovesti koje zvučno ime.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 09:19