CROPIX
POHVALE I IGRAČIMA

SVAKA ČAST, GOSPODO U CRNOM Ovo su tri situacije u kojima se lako moglo uništiti derbi, ali suci su u nedjelju bili sjajni za Hajduk, Dinamo i nogomet

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. travanj 2018. 21:56

Mario Zebec zaslužio je visoku ocjenu za suđenje u derbiju. Bio je koncentriran, pravovremen, mudar i hrabar u odlukama. U prvom poluvremenu nije napravio pogrešku, u drugom je bio nešto slabiji, ali i dalje na vrlo dobroj razini. Uz veliku pomoć iznimno korektnih igrača koji su jučer bili koncentrirani isključivo na nogomet.

Ovakvom je izvedbom Zebec čvrsto istaknuo kandidaturu da sudi i finale Kupa u Vinkovcima, u kojem će se ponovno sučeliti Hajduk i Dinamo.

Zebec se u startu utakmice odlučio svirati svaki ozbiljniji kontakt očito procijenivši da uzavrelu atmosferu na Poljudu ne treba razbuktavati puštanjem žestokih duela. Njegova se taktika pokazala potpuno pogođenom, jer se nakon zbog čestih prekršaja isprekidanog ulaska u utakmicu, do kraja poluvremena nakupilo ukupno tek 15 prekršaja.

Mogao je Zebec domaćem stoperu Borji Lopezu pokazati žuti karton već u 6. minuti zbog prekršaja na Soudaniju, ali očito procijenio da ne treba žuriti s kažnjavanjem igrača. Lopezu je, međutim, žuti karton sasvim opravdano pokazao već u 12. minuti nakon što je već treći put prekršajem zaustavljao Dinamove napade. Do kraja poluvremena Zebec je pokazao još tri kartona - sasvim opravdano - i sva tri igračima Dinama.

Drugo je poluvrijeme Zebec otvorio zasluženim žutim kartonom za Radoševića. Međutim, potom su uslijedile dvije situacije u kojima je Zebec napravio prve vidljivije pogreške.

Morao pokazati žuti

Najprije je Nižiću u 52. minuti morao pokazati žuti karton zbog namjernog igranja rukom - Dinamo je mogao otići u izgledan kontranapad - a onda je u 58. minuti propustio Gavranoviću pokazati žuti zbog opasnog starta i prekršaja na Bašiću. Dapače, Zebec nije svirao ni prekršaj.

U 76. minuti Zebec je pokazao i šesti žuti karton, ponovno opravdano Fioliću koji je namjerno napravio prekršaj na Saidu koji je jurio prema kaznenom prostoru.

TRI IZDVOJENE ODLUKE

Duel Soudanija i Gyurcsa

U 22. minuti domaći su navijači tražili jedanaesterac nakon duela Soudanija i Gyurcsa u kaznenom prostoru gostiju. Mađar je pao, kontakt je postojao, ali realno to nije bio start za najstrožu kaznu.

Puštanje prednosti za gol

Odlično je Zebec reagirao u 24. minuti kada je Doumbia napravio prekršaj za žuti karton, ali je pustio prednost do novog prekršaja za Hajduk. Potom je Doumbiji pokazao žuti, a Caktaš je zabio iz slobodnjaka.

Ruka Radoševića

U 65. minuti tražili su Dinamovi igrači jedanaesterac nakon što je Radošević rukom dirao loptu, ali u pitanju je bio udarac iz blizine, uz činjenicu da Radošević rukom nije proširio obujam tijela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 16:12