GORAN MEHKEK/CROPIX
PARKIRALI AUTOBUS

Svaka čast Osječanima na borbenosti, ali momčad koja želi biti prvak ne smije igrati takav nogomet...

S druge strane, da Petković nije zabio tko zna kako bi Krznar živio i bi li uopće preživio...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. studeni 2021. 17:33

Nenad Bjelica i njegovi dečki sačuvali su živu glavu u Maksimiru. Često im je bila na panju, ali ipak je ostala na ramenu. Tako da je nakon derbija sve ostalo isto, ista meta isto odstojanje, Osijek bježi Modrima tri boda uz utakmicu više. Dinamo sigurno ne može biti zadovoljan s tim bodom, očekvali su plavi dečki pobjedu, ali bez obzira na ogromnu dominaciju previše su promašivali, tako se ne može dobiti utakmica.

Sreća za modre da je ona Petkovićeva glava bila na pravom mjestu, jer pred kraj je izgledalo da će i sva tri boda prema Slavoniji. Svaka čast Osječanima na ogromnoj borbenosti i agresivnosti, čvrstoj i snažnoj obrani, ali nekako nam se čini da momčad koja ima aspiracije biti prvak Hrvatske ne može igrati takav nogomet. Prvaci jednostavno tako ne igraju, ne brane se cijelu utakmicu, ne parkiraju autobus pred svoj šesnaesterac.

Da, možete se poslužiti makijavelizmom i kazati da cilj opravdava sredstvo, ali nekako smo mislili da će Osijek ipak negdje pokušati igrati nogomet, a ne samo čekati neku kontru ili polukontru kako bi ugrozio Livakovića. Ne, takav nogomet nam se nije svidio, ali Osječani sigurno neće mariti za dojam, jer činjenica jest da je ostao tri boda ispred Dinama i uzeo veliki bod u Maksimiru.

Kad sagledmo kompletnu situaciju oko Dinama prije derbija, možemo zaključiti da i Modrima ovaj bod, iako oni s njima nisu zadovoljni, također veliki. Jer on je ipak barem na trenutak smirio situaciju, zaustavio moguće turbulencije i nove kritike na račun trenera Damira Krznara. Da Dinamo nije zabio desetak minuta prije kraja utakmice, da su Modri izgubili, Osječani bi pobjegli na šest bodova razlike, obrana naslova prvaka izgledala bi puno teže, možda bi čak bila i kompromitirana.

Pitanje jest onda kako bi živio i da li bi Krznar uopće preživio, makar je Dinamo bio bolji od Osijeka. Drugi poraz u nizu, nakon onoga protiv Lokomotive bi bi modrom strategu veliki uteg oko vrata. Ne samo to, nego bi i atmosfera prije dolaska Genka u četvrtak bila posve narušena, cijela plava priča bila bi skroz poremećena, svakako nedobra i zabrinjavajuća. Ovo je drugi derbi gdje se Dinamo uspijeva spasiti od poraza. Sjetite se Rijeke, onog gubitka na poluvremenu od 0:3 do 3:3.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Sad je eto spriječen i poraz od Osječana. Možda će ta dva spasa u zadnji trenutak upravo biti ključni u borbi za naslov prvaka. Treba svakako na kraju pohvaliti Modre koji nisu odustajali u pokušaju zabijanja pogotka, trudili su se iz petnih žila kako bi poravnali. Da, u konačnici Nenad Bjelica niti u trećem pokušaju nije dobio Damira Krznara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 17:42