Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
ZA SVAKU POHVALU

SVAKA ČAST SVIMA, ALI NA RUJEVICI SU UPRAVO U NJEMU DOBILI PRAVO POJAČANJE Odrekao se malog bogatstva kako bi igrao za Rijeku!

POVRATNIK IZ PAOK-a Trener Matjaž Kek na raspolaganje dobio lijevog beka kojeg dobro poznaje
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 08. veljača 2018. 23:01

Svaka čast Valeriju Božinovu, Srđanu Grahovcu, Antoniju Čolaku ili Luki Capanu, ali Rijeka je u Marinu Leovcu dobila najveće pojačanje za proljetni dio sezone. Lijevi branič koji je u siječnju 2014. stigao na Kvarner iz bečke Austrije, pa stekao status reprezentativca, realizirao transfer u grčki PAOK u kojem je postao jedan od kapetana i ključnih igrača u pohodu na osvojeni kup, vratio se na Rujevicu gdje je upisan kao strijelac prvog službenog pogotka. Bila mu je to prva i jedina utakmica odigrana za Rijeku na Rujevici što će, prije svega zbog vlastitog napora, ovog proljeća uspjeti nadoknaditi.

Rijeka je dogovorila sve s PAOK-om i Leovcem, kandidat za reprezentaciju Hrvatske vraća se u riječki dres na posudbu uz mogućnost otkupa na ljeto (navodno je riječ o iznosu koji ne nadilazi riječke okvire) nakon što njegova epizoda u Grčkoj nije imala sretan kraj. Leovac je zimus izrazio želju za odlaskom, ali nije uspio realizirati transfer u Tursku, pa mu je Rijeka postala itekako zanimljiva u kontekstu Svjetskog prvenstva.

REUTERS/Eddie Keogh
REUTERS

U toj mjeri da se za četiri mjeseca koliko je ostalo do kraja sezone odrekao više od sto tisuća eura koliko iznosi razlika između onoga što će do lipnja zaraditi igrajući u Rijeci i onoga što bi dobio sjedeći na tribini u Solunu.

Koliko god novac u današnjem svijetu bio važan, Leovac je još jedan pokazatelj da kod nekih još uvijek prevladavaju sportski motivi. Dovoljno se prisjetiti Andrijaševića prošle zime ili Bradarića prošlog ljeta... Dolazak Leovca, odnosno njegova odluka da se odrekne velikog novca najbolja je potvrda koliko mu je stalo da bude dio reprezentacije koju će Zlatko Dalić povesti u Rusiju.

Pogotovo zbog činjenice da nije jedan od onih s fiksnog popisa reprezentativaca iako je prema igrama koje je pokazivao u dresu PAOK-a tu zaslužio biti. Leovac nije u situaciji, primjerice, Marka Roga ili Mateja Mitrovića koji su “unutra”, ali jesenas nisu igrali u svom klubu, već će u dresu Rijeke pokušati izboriti svoje mjesto pod ruskim suncem. Hoće li uspjeti ovisit će o mnogo faktora, ali rizik koji je odlučio preuzeti itekako je hvalevrijedno dočekan u očima navijača Rijek˝+e. Bez obzira što će iz momčadi, po svemu sudeći, izgurati ljubimca Rujevice Leonarda Zutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 05:55