Vladimir Dugandžić/Cropix
KRASIMIR BALAKOV

'Sve ćemo baciti na kartu napadačke igre'; Vejić i Inoha neće nastupiti protiv Stokea

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 03. kolovoz 2011. 14:51

Trener Hajduka Krasimir Balakov nikada kao danas nije bio otvoren pred neku utakmicu, objavio je kako će svojoj momčadi naložiti rizik i juriš da se što prije dostigne vodstvo 1:0 koje im je neophodno da anuliraju minus iz Engleske.

Hajduk bi tako trebao zaigrati u sastavu:

Subašić - Maloča, Andrić, Miličević, Lima - Brkljača - Tomasov, Trebotić, Anas - Vuković, Vukušić.

Balakov je objasnio kako je ovo sasvim drugačija utakmica nego što je bio prvi meč protiv Stokea, pa mu i trebaju drugačiji igrači, oni koji bolje barataju s loptom. Vejić i Inoha stoperski par s utakmice u Zadru nije 100 posto spreman, obojica osjećaju lakše ozljede kao posljedice nedjeljnog debakla. Maloča će zaigrati posve desno, a Andrić i Miličević u sredini obrane.

- Ovo je prva utakmica za našeg Ljubu koji nam je jako bitan igrač. On debitira u trenutku koji je za nas delikatan, ali se nadam da će biti na visini zadatka. Prema naprijed imamo čak petoricu ofenzivnih igrača i sve ćemo baciti na kartu napadačke igre, potpuna ofenziva. Igraju oni koji su zdravi, dajem vam sastav unaprijed jer nemamo tajni, to je borba koja nas čeka, riskantna, ali nema nam drugih solucija. Tražim od igrača, onih koji budu imali loptu da preuzmu rizik, pokažu kreativnost, a ne da ih sputa respekt prema protivniku - rekao je Balakov.

Hajduk se seli u karantenu, u solinski hotel President, a večeras će trenirati u Dugopolju u terminu sutrašnje utakmice koja počinje u 19 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:28