MIRKO BARIŠIĆ

'Sve radimo da ne bude prodaje! Želimo da u idućih pet godina igramo četiri Lige prvaka!

Baš se potegnula neka rasprava, što će Dinamo sad kad je klub praktično ušao u Ligu prvaka. Zatvoren je krug, vladavina u Hrvatskoj je neprikosnovena, a sad, kad, odnosno ako, Modri uđu i u to najprivlačnije natjecanje na svijetu, ispunjen je i zadnji cilj.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. kolovoz 2011. 14:36

Dobro, ostalo je još ono prezimljavanje u Europi, ali taj je mit ionako izmišljen jer se činilo da je Liga prvaka nedostižna. I baš dok smo tražili odgovor na pitanje, pojavio se u podnožju stadiona predsjednik Mirko Barišić. Brzo je otkrio da Liga prvaka nije kraj, nego naprotiv, početak procesa.

- Ja još ne želim reći da smo mi ušli u Ligu prvaka, ne bi bilo u redu. Ali da smo blizu, jesmo, poduzet ćemo sve da utakmica u Malmöu ne donese neki veliki obrat. Ozbiljnost nas nije napustila - rekao je predsjednik Barišić te počeo govoriti o budućim ciljevima.

- Svakako, nama je Liga prvaka imperativ, da, samo tako klub može preživjeti. Zato, naš je cilj da u sljedećih pet godina barem četiri puta uđemo u skupinu Lige prvaka. Jednom nam se može dogoditi pogreška, više od toga ne. Tako bismo osigurali financijsku stabilnost kluba u trenucima kad nam nitko ne pomaže. Time počinje završna faza u konsolidaciji kluba - hrabro je i smjelo najavio Barišić, svjestan da je svima, sadašnjima i budućima, natovario teško breme na leđa. Apetiti i potrebe su porasli, Liga prvaka ipak nudi najsigurniju zaradu, kad do Lige prvaka dođeš.

- To nam je, uz prodaju igrača, jedini izbor zarade, Liga prvaka nam je nužnost!

Znači li to da neće biti prodaje igrača ako se prođe Malmö?

- Mi sve radimo da ne bude prodaje. Mi ne želimo nikoga prodati, da tu Ligu prvaka, opet naglašavam - ako je izborimo, igramo u najjačem mogućem sastavu. Sammir i Badelj ili bilo tko drugi, nadam se, bit će ovdje još cijelu sezonu.

Nemoralna ponuda ne dolazi u obzir?

- To nisam rekao i ne mogu reći. Znate, kad dođe takva ponuda, onda odlučuje i igrač koji ima mogućnost osigurati egzistenciju, teško je onda pričati o nepuštanju. Ali ja vjerujem da ćemo mi stvoriti sve preduvjete da ti igrači još neko vrijeme egzistenciju osiguravaju u našem klubu.

Na trenutak je ipak snove pretvorio u stvarnost, zamislio da je Dinamo već izborio Ligu prvaka.

- Barcelona, Real, Manchester United, Bayern..., htio bih jednu od tih momčadi. Bio bi to spektakl koji se dogodi jednom ili nijednom u životu. Lijep dar za kraj godine u kojoj slavimo stoti rođendan.

Taj spektakl ipak neće stajati jednu kunu.

- Akcija 'ulaznica za kunu’ bila je pun pogodak, u tri utakmice na stadion smo privukli 100 tisuća ljudi. Bio je to poklon navijačima za sto godina Dinama, nismo organizirali neku zvučnu utakmicu, ali smo im se zahvalili na taj način.

Naravno, za Ligu prvaka ipak ne mogu stajati kunu. Ili...

- Ne, ne mogu, ali mi ćemo ipak pronaći neku razumnu cijenu. Adekvatnu spektaklu koji donosi Liga prvaka.

Za kraj malo crnija tema. Dakako, Mamićevo 'spavanje’ u policiji u očima predsjednika kluba?

- Ne bih to previše komentirao, iako mislim da je i vlast bespotrebno napravila predstavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 10:24