Ronald Goršić / Cropix
DANAS KREĆE HNL

Sve se zna: Dinamo će biti prvak, Vukušić prvi strijelac, a Sammir najbolji igrač

Novi član Modrih, Josip Brezovec, koji je ove zime u Zagreb, dobio tri glasa kao i Sammir. U njegovu proljetnu eksploziju vjeruju Samir Toplak, Branko Karačić i Ljupko Petrović
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. veljača 2011. 10:08

Danas poslijepodne s dvije utakmice u glavnom gradu počinje proljetni dio 20. izdanja Prve HNL . Pred nama je 12 kola, ukupno 96 utakmica koje će odlučivati o mnogim pitanjima u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Uoči početka natjecanja raspitali smo se kod šesnaestorice prvoligaških stratega kako oni vide rasplete u tri kategorije ankete SN.

U jednom se slažu gotovo svi. Novi prvak bit će onaj stari. Hrvatski treneri ne vjeruju da će Hajduk uspjeti ugroziti dominaciju Dinama i stići njegovu jesensku prednost od pet bodova. Samo trener Bijelih Goran Vučević vjeruje da će njegova momčad doći do titule. Šansu mu, doduše, daje i kolega iz redova gradskog rivala, iz Parka mladeži. Pomoćni trener Splita Stipe Balajić odlučio se za 'alibi varijantu’ te na pitanje o novom prvaku Hrvatske odgovorio “Hajduk ili Dinamo”. Činjenica je da ne može promašiti...

Najviše raznolikosti bilo je pri pitanju koji bi igrač mogao obilježiti proljetni dio prvenstva. Na ljestvicu najboljih u toj je kategoriji mjesto pronašlo čak deset različitih igrača. Najviše glasova dobila su dvojica igrača, obojica su članovi lidera iz Maksimira. Sammir je po mnogima bio najbolji igrač protekle jeseni i trojica trenera vjeruju da će on nastaviti dominirati na hrvatskim travnjacima. Glasove su mu dali Davor Mladina, Igor Pamić i Mile Petković. No, drugo je ime iz redova Dinama pomalo iznenađujuće. Novi član Modrih, Josip Brezovec, koji je ove zime u Zagreb stigao iz Varaždina, također je dobio tri glasa. U njegovu proljetnu eksploziju vjeruju njegov bivši trener Samir Toplak, ali i Branko Karačić i Ljupko Petrović. Očekivanja su velika, vidjet ćemo hoće li ih Brezovec i opravdati. Jedinstvenog pobjednika mogao je presuditi njihov trener Vahid Halilhodžić, no, on nije htio nikoga izdvojiti, iako je uvjeren da će najbolji igrač ovoga proljeća, kao i prvi strijelac cijelog prvenstva, biti netko iz njegove momčadi.

S dva glasa na diobi trećeg mjesta našla su se trojica igrača, Anas Sharbini i Milan Badelj, čija je kvaliteta hrvatskim stručnjacima već dobro poznata. S njima u društvu je i Fatos Beqiraj, koji kreće u svoju tek drugu polusezonu u Hrvatskoj, no očito je jesenas zaradio dosta pozitivnih poena kod struke.

Po pitanju najboljeg topnika Lige, velika većina hrvatskih trenera vjeruje da će Ante Vukušić obraniti jesenski naslov i nastaviti zabijati nakon što već ima 11 pogodaka na kontu. Sammir je dao samo jedan manje, no razliku od Vukušićevih 12 glasova, on ih je skupio samo dva. Za najrizičniji tip u anketi pobrinuo se Mile Petković. On, uz Vukušića i Beqiraja, kao mogućeg najboljeg strijelca prvenstva vidi i Antu Rukavinu, koji s tri ligaška pogotka trenutačno dijeli 23. poziciju na ljestvici najefikasnijih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. lipanj 2024 04:03