Damir Krznar
 BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
IMA I OPORAVLJENIKA

Sve se zna, ovo je sastav s kojim Krznar napada Bjelicu u Gradskom vrtu! Nema kalkulacija...

‘Sav respekt Osijeku, ali mi ćemo u najmanju ruku biti ravnopravan protivnik‘, rekao je Krznar.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. kolovoz 2021. 17:17

Najnovija vijest iz Dinama glasi da će Rasmus Lauritsen danas možda biti na klupi Dinama, sjedit će iz Arijana Ademija. Obojica će možda izaći na travnjak, po potrebi naravno. Neizvjesna je još situacija s Theophileom, ali kad su stoperske pozicije u pitanju, spreman je Josip Šutalo.

- Kod nas je uvijek usmjerenje na prvu sljedeću utakmicu. Ona je uvijek najvažnija, a ova protiv Osijeka zaista jest. Odlazimo u goste iznimno dobroj momčadi, očekuje nas težak protivnik, istinski derbi. Sve snage smo usredotočili na sraz u Gradskom vrtu. Spremni smo, jedva čekamo početak derbija - kaže u predvečerje velikog obračuna modri trener Damir Krznar.

Bez obzira što ima velikih problema s izostancima i ozljedama, Krznar vjeruje da će sve biti u najboljem redu.

- Naš roster je bez obzira na sve iznimno dobar i kompetitivan. U ovom derbiju imamo svoje šanse, u svaku utakmicu Dinamo kreće s jednim, jedinom ciljem to je pobjeda! Pokušat ćemo se tako postaviti u Gradskom vrtu, Sav respekt Osijeku, ali mi ćemo u najmanju ruku s njima ući u ravnopravnu borbu. Te tražiti iz nje maksimum.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Priča da je teško reći kako će se derbi odvijati...

- Nezahvalno je bilo što unaprijed predviđati. Ali po onome što smo vidjeli do sada, Osijek je iznimno čvrst, iznimno dobar u bloku, jako agresivan u igri. Morat ćemo se jednako tako postaviti. Očekujem jednu dobru i zanimljivu utakmicu. Tek je početak sezone, neće biti nekakvih ekstra kalkulacija,

Zaključuje...

- Siguran sam da derbi neće biti zatvoren, s niti jedne strane. Obje momčadi će ići na pobjedu. To veseli.

Inače, oporavio se i Marko Tolić, tako da postoji mogućnost da se i on nakon ozljede predstavi u Gradskom vrtu. Moguće je da će Dinamo u Osijeku igrati i onom svom klasičnom sustavu 4-1-4-1. Na lijevom boku mogao bi zaigrati Franjić, na stoperskim pozicijama Theophile i Moubandje, naravno ako Theophile bude spreman. Na desnom beku trebao bi zaigrati Ristovski, a ona "jedinica" u vezi trebao bi biti Marko Bulat. Na desnoj strani napada očekuje se Kastrati, na lijevoj Mislav Oršić, u sredini vezne linije Ivanušec i Mišić, a u samoj špici napada Bruno Petković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 03:41