Goran Mehkek / Cropix
SLAVEN BILIĆ

'Sve smo dobro učinili, imamo meč-loptu i uz sav respekt, iskoristit ćemo je!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. listopad 2011. 00:15

Nikad se nije lako plasirati na SP ili EP, je li ovo taj dan ili ćemo morati još pričekati? Dugo Bilićeva momčad nije igrala ovako po svemu jaku utakmicu; protiv uglednog rivala za super važne bodove. Navijači se pitaju; hoćemo li večeras uživati u moćnim Vatrenima ili strepjeti za ishod? Izbornik odgovara:

- Sve smo napravili fenomenalno i sad ovisi o prezentaciji igrača na terenu. Budu li kao na treningu i na velikoj većini naših utakmica, onda ćemo gledati moćnu Hrvatsku.

Postoji li strah da će pojedincima “klecati koljena”?

- Pred ambijentom ne, no tu je velika odgovornost. Pokušavamo usmjeriti pritisak da bude dobrodošao, da postane motivator te iz tebe izvuče i rezervu, a ne da ti se skrate lože, kako se kaže, pa da podlegnemo važnosti utakmice. Dobro odgovaramo na tu presiju, a još ćemo psihološki pripremiti momčad, tako da ne vidim razlog zbog kojeg bi nešto pošlo po zlu.

Kad ste “mentalno spremali igrače”, što ste im kazali?

- Ne mogu o tome govoriti javno. U principu to su pojedinačni i skupni razgovori s ciljem da se pritisak ne negira, nego da se apostrofira i iskoristi, da im to još da ono što ne mogu dobiti na treningu i u “normalnim” utakmicama. Naši reprezentativci prošli su puno takvih susreta što u klubovima, što za nacionalnu vrstu.

Izjavili ste da niti poraz ne bi bio kraj svijeta.

- To sam spomenuo, ali nas zanima samo jedan plan; imamo meč loptu i uz sav respekt prema Grcima namjeravamo je iskoristiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 14:20