RONALD GORSIC/CROPIX
KRZNAR NAKON IZNENAĐENJA

‘Svi će sad aludirati na krizu, ali odigrali smo dobro. Razmišljam što prigovoriti igračima...‘

Nakon Dinamovog remija protiv Istre u Maksimiru (1:1) oglasio se trener Damir Krznar
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2021. 17:58

Damir Krznar zadržao je mirnoću, nikad nije bio tip koji će poletjeti u euforiji, niti pasti u depresiju. Nakon utakmica protiv Istre, u kojima je njegova momčad kidala nokte navijačima, u kojoj je tek na kraju Dinamo pronašao put do mreže i samo jednog boda, Krznar je pronašao stvari koje su mu - vratile optimizam.

- Dinamična utakmica, koja je trebala otići u našu korist. Po našim šansama, po posjedu lopte, po Istri koju smo sveli na njihovu polovicu i jedan udarac. Sve je vodilo našoj pobjedi, ali nekad se stvari ne poklope. Istra je iz jednog napada povela, no smogli smo snage, otišli na 1:1. Imali smo još prilika, ali žalim za prvim poluvremenom koje je bilo jako dobro, što nismo poentirali, otišli u prednost. Dobra utakmica, izostao je rezultat - kazao je Krznar, istaknuvši kako je njegova momčad pucala 25 puta prema golu Puljana.

- Razmišljam što prigovoriti igračima, njihova je želja bila velika. Imali smo 25 udaraca, dobre prilike, Andrić s tri metra glavom... Napravili smo puno u napadačkom dijelu, u defanzivi smo bili stabilni. Kad toliko napadaš, uvijek se može dogoditi kontra, jedini put kad smo ostali dva na dva Istra je to iskoristila. Igrači su odradili dobru utakmicu, na tome ćemo graditi optimizam. Sigurno da im nije lako, psihološki ih treba dizati. Slijedi neugodna utakmica, vodeći drugoligaš BSK u Kupu, umjetna trava, treba dići momčad, ali prva pobjeda najbolje liječi sve rane - poručio je Krznar, a onda dodao još jednu dozu optimizma.

- Znam da će svi aludirati na ove dvije utakmice, aludirati na neke mini i mega krize, ali danas se dogodila ovakva utakmica. Šareni kadar, bez šest standardnih igrača, ostali smo sa jednom špicom, koja će morati izdržati pet-šest utakmica u nizu. Imamo dovoljno igrača da idemo gore u svim utamicama, imamo snage prebroditi probleme. Očekujem dobro gostovanje u Slavoniji i našu pobjedu - zaključio je Dinamov trener.

Naravno, pobjeda u Kupu protiv BSK-a je 'pod mus', bila je i ova protiv Istre. No, u Kupu nema popravka, tamo se neće brojati udarci na gol, već samo golovi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:10