Robert Belošević / Cropix
PREPOROĐENI PLETIKOSA

'Svi igrači stajali su u redu da mi čestitaju, ali Runje je i dalje prvi vratar reprezentacije'

'U Londonu i među Spursima mi je sve sjajn, ali znate kako je. Da ste i u najboljem klubu na kugli zemaljskoj, ako ne igrate, osjećate se loše. Vidjet ćemo kad sezona završi'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 31. ožujak 2011. 15:25

Sve što je Bilić govorio o Stipi Pletikosi bilo je na vagi. Da je splitski vratar podbacio, možemo si misliti reakcije javnosti. No, Pletikosa nije bio dobar nego odličan, riješivši nekoliko kritičnih situacija pred svojim golom. Zato nas uopće ne čudi prva rečenica vratara koji je srijedu proveo u Parizu sa suigračima Ćorlukom i Modrićem.

- Ovaj mi nastup doista mnogo znači, kako na planu samopouzdanja koje je, vjerujte mi, ionako veliko, ali i zbog izbornika i igrača. Malo bi tko učinio ono što je Bilić napravio za mene u proteklih godinu-dvije, kada mi je sve pošlo po zlu.

Vas nije sputao pritisak što idete pred Francuze, a niste mjesecima stali na gol, od Norveške ako se ne varamo?

- Nije lako pogriješiti, ha, ha, branio sam tri prave utakmice od svibnja prošle godine - protiv Walesa, u Carling cupu protiv Arsenala te protiv Norveške u Zagrebu. Ipak, sa 32 godine malo me toga može više izbaciti iz takta, nije bilo nikakve treme.

Jesu li vam posebno čestitali?

- Veliko mi je zadovoljstvo reakcija igrača u svlačionici, redom su mi svi čestitali, kao i izbornik, vidio sam koliko im je iskreno drago zbog mene, jer znaju da živim specifičnu situaciju.

Runje je neprijeporno prvi vratar reprezentacije...

- Naravno, branio je sve ovo vrijeme odlično. Ja se nadam da će mi i ovaj nastup olakšati pozicije u klupskim okvirima. Na utakmici je bio naš pomoćni trener Kevin Bond, sigurno će prenijeti viđeno Redknappu. Nadam se da ću dobiti više prostora da pokažem svoje vrijednosti i tako se pokušam nametnuti i u klubu i u reprezentaciji. Imam 32 godine, ali ne želim u mirovinu odnosno 'životariti' do kraja ugovora. O tome ću voditi računa i na ljeto.

Mislite promijeniti klupsku sredinu?

- Gledajte, u Tottenham sam došao i zbog Harryja Redknappa, koji je bio dosljedan u želji da me dovede i onda kada sam se teško ozlijedio. Mogao me jednostavno zaboraviti, ali nije. U Londonu i među Spursima mi je sve sjajno, pogotovo što je klub vrhunski organiziran, ali i što su tamo naš Modrić, Ćorluka i Kranjčar. Rijetko je imati takvu situaciju u inozemnom klubu, ali znate kako je. Da ste i u najboljem klubu na kugli zemaljskoj, ako ne igrate, osjećate se loše. Vidjet ćemo kad sezona završi.

Gruzija je u Splitu?

- Moram vam reći da je meni kao Splićaninu izuzetno drago kako su igrači oduševljeno reagirali nakon te odluke da ćemo nastupiti na Poljudu. Vrijeme je idealno, početak lipnja, svi su življi, a kud ćeš bolje od dobre reprezentativne utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 12:17