SRDAN VRANCIC/CROPIX Cropix
DOBRE VIJESTI S MAKSIMIRA

Svi su se zabrinuli, a zvijezda Dinama nije teže ozljeđena: Euro neupitan, možda zaigra odmah u finalu

Gvardiol još nije odigrao zadnje minute za Modre, od Maksimira bi se mogao oprostiti u zadnjem kolu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. svibanj 2021. 10:59

Puno smo u četvrtak imali poziva i pitanja što je s Joškom Gvardiolom, je li ozljeda koju je zaradio u susretu protiv Varaždina ozbiljnija? Je li odigrao već svoje zadnje minute za Dinamo, hoće li uopće moći igrati na Euru? Onom U-21 ili onom 'pravom', ako ga izbornik Dalić pozove među 26 putnika, a sve je više naznaka i informacija da bi trebao biti u tom društvu. Bio je po izlasku iz igre jako otečen Gvardiolov gležanj, pogodila ga je lopta i nezgodno zarotirala zglob, pretvorivši ga u 'jabuku'. Nije izgledalo nimalo dobro.

image
SRDAN VRANCIC/CROPIX Cropix


Međutim, četvrtak je donio bolje vijesti, iako mladi branič nije išao na neke dodatne preglede, a možda na njih neće ni morati, radi se o distorziji zgloba i ne bi ga trebala čekati dulja stanka. Zasad, sigurno će propustiti utakmicu u Velikoj Gorici u nedjelju, ali bi mogao biti spreman za finale Kupa Zvijezda Dinama nije teže ozijeđena!na istom stadionu u srijedu.

image
SRDAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Što znači da još nije odigrao zadnje minute za Dinamo, od Maksimira bi se, shodno tome, mogao oprostiti u zadnjem kolu protiv Šibenika. Iz toga se može zaključiti da, ne bude li nekih nepredviđenih komplikacija, Gvardiolu nije upitan nastup na Euru, kojem god.

image
SRĐAN VRANČIĆ/CROPIX

Svako zlo za neko dobro, ako je već ozlijeđen, barem će se malo odmoriti, jer doista je ove sezone potrošen. Bio je starter u zadnjih 10 od 11 utakmica (Europa, HNL i Kup), šest ih je odigrao po 90 minuta! Znamo i za onaj bogati bonus koji Dinamo dobiva od Leipziga za svaki njegov nastup, ta činjenica u kombinaciji s time da mu Krznar najviše vjeruje i da je Leovac trenutno u 'outu', a Čabraja se još nije adaptirao, rezultatirala je tom njegovom minutažom i umorom. Eto, ispalo je da je ozljeda jedini način da malo predahne. Vjerojatno ćemo ga, dakle, vidjeti još koji put u Dinamovom dresu, za oproštaj od Modrih.


Spomenimo i Iyayija Atiemwena, koji je također utakmicu s Varaždinom napustio zbog ozljede gležnja. On bi mogao izbivati čak i dulje od Gvardiola, vjerojatno će propustiti i finale Kupa, a pitanje je hoće li ga biti na završetku sezone i proslavi naslova sa Šibenikom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:39