Srđan Vrančić/CROPIX
ČAČIĆ GA PREPORODIO

Sylvestr postao nezamjenjiv: 'Zamalo sam poludio, a sad se osjećam kao pobjednik!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. ožujak 2012. 13:54

Slovak Jakub Sylvestr potpisao je ugovor s Dinamom 28. kolovoza 2010. U Maksimir je stigao kao mladi slovački reprezentativac, velika nada, predviđali su mu sjajnu budućnost u Dinamu. Od ljeta te godine Sylvestr je za Dinamo postigao 2 pogotka u prvenstvu te 2 u Kupu! Užasna statistika za mladog Slovaka. Jednostavno, čovjek nije imao prilike igrati. U prvom dijelu ove sezone, za vrijeme trenerske vladavine Krune Jurčića, odigrao je u Prvoj HNL tek 147 minuta. Nadodao je još 135 minuta u dvije kup-utakmice s Radobojem i HAŠK-om. Ove sezone zabio je samo jedan gol, protiv HAŠK-a.

Do dolaska Ante Čačića izgledalo je kako za Sylvestra nema budućnosti u Dinamu. A onda je na pripremama uletio u udarnih 11, na početku proljetnog dijela sezone odigrao je svih 90 minuta u Kupu protiv Istre, te isto tako protiv Karlovca! Kreće li to novi nogometni život mladog Slovaka, osjeća li se najvećim pobjednikom Dinama otkako je momčad preuzeo Ante Čačić?

- Kad se pogleda moj status prije i sad, onda je odgovor - da! Nisam bio niti blizu prve momčadi, a sada sam u prvoj jedanaestorici. Zaista se osjećam kao pobjednik! - kaže Sylvestr.

Jeste li bili jako nervozni u prvom dijelu sezone kad ste priliku dobivali na kapaljku, tek onako, da se ponekad vašim ulaskom potroši neko vrijeme pred kraj utakmice?

- Bio sam jako nervozan na početku sezone kad sam vidio da ne igram. Međutim, onda sam shvatio da će biti vrlo loše za mene ukoliko će me to opterećivati. Znao sam da ću poludjeti ako ću stalno misliti na to. Jednostavno sam pustio da se stvari događaju oko mene. Znao sam da kod trenera Jurčića neću igrati, ali sam se na treninzima zalagao, uvijek davao cijeloga sebe. Eto, sad mi se vratilo, sad sam u prvoj momčadi.

Biste li otišli iz Dinama da je ostao trener Jurčić?

- Sigurno bih potražio izlaz iz Dinama da je ostao bivši trener. Imao sam mizernu minutažu u prvom dijelu sezone, kad bi takva bila i u drugom, onda bi to za moju karijeru bio veliki udarac. Na sreću sve se okrenulo, igram, sretan sam i zadovoljan.

Je li vam trener Čačić i prije početka zimskih priprema objasnio da će na proljeće računati na vas?

- Razgovarali smo. Rekao mi je da moram igrati onako kako sam igrao u vrijeme kad me Dinamo angažirao. Trener me se sjetio iz dana kad sam nastupao za mladu slovačku reprezentaciju, kazao mi je prije početka priprema: 'Želim da opet budeš taj Sylvestr’. Trudim se da ostvarim trenerovu želju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 11:18