LEGITIMIRAN I POTJERAN

Tajanstveni čovjek iz kampa Vatrenih je špijun koji radi za kamerunskog izbornika?

Nekako ne vjerujemo da je obični turist, prije bismo rekli da Finke redovito dobiva informacije iz hrvatskog tabora
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. svibanj 2014. 12:17

U nedjelju smo se zapitali "tko je ovaj čovjek?" Razgrnuo je ceradu i virio na trening. Pred naletom navijača povukao se valjda na minutu, jer i oni su željeli "baciti oko" na igralište, ali brzo je povratio izgubljeni položaj. Ne bi bilo čudno, pa promatrači su mjerkali Vatrene s raznih strana, da istog lika na jednakom "poslu" nismo uhvatili i u subotu i da nije stalno nešto zapisivao. Neki su ponudili teoriju da je možda trener lokalnih dječaka, koji je naumio pogledati što Niko Kovač radi, no, u ponedjeljak je priča dobila novu dimenziju...

Gospodin se pojavio i treći dan, sada s kontra strane, kod potoka, opet s notesom i šiltericom na glavi. HNS je reagirao, poslao je policiju da provjeri. Dvojica "plavaca" za minutu su dojurila i uhvatila ga na djelu. Kad su zatražili podatke, izvadio je - njemačku putovnicu! Upisali su sve, ali nije se dao.

"To je javna površina i ne mislim otići", poručio im je i ostao, postojano, do kraja treninga.

Domaći nije, ta je opcija otpala. Redarstvenicima je kazao da je turist, posjetitelj lokalnih termi. Malo je čudno, kad bi bilo tako, da po četiri sata dnevno stoji kraj igrališta s olovkom, umjesto u wellnessu. Nijemac Volker Finke izbornik je Kameruna i mnogi Hrvati u Bad Tatzmannsdorfu sumnjaju da to njegov čovjek.

Prilikom prezentacije Bad Tatzmannsdorfa 24. travnja Niko Kovač je kazao:

- Neke treninge ćemo imati u Oberwartu. Ne zbog naših novinara, nego zato što će tu biti medija iz drugih zemalja, a pogotovo što će se vjerojatno naći i špijuni suparničkih ekipa. Moramo ih spriječiti da vide što smjeramo. Bit će dana kad ćemo reći "OK, ovo želimo da se gleda", pa ćemo raditi u Bad Tatzmannsdorfu, no, kad budemo htjeli nešto napraviti u tajnosti, otići ćemo na trening u Oberwart. Ako budemo radili taktičke vježbe i prekide, jasno da nećemo otvoriti širom vrata da nam to svatko snimi. Nemamo vremena, morat ćemo u Austriji skriveno odrađivati neke stvari.

Kasnije je izbornik odustao od tog nauma, odlazak u Oberwart nije stavio u program, no, za špijuna, barem ovoga jednog, izgleda da je bio u pravu. Možda ih ima i više, samo još nisu otkriveni. A ako nije špijun, onda je kao "balkanski špijun". I pametnije mi je da više ne vrzma oko Vatrenih. Nekako ne vjerujemo da je obični turist. Prije bismo rekli da Finke redovito dobiva informacije iz hrvatskog tabora. Ali jasno da Kovač nije naivan, prekide i taktičke detalje koji su bitni za pojedinu utakmicu, ipak će odraditi u miru brazilske baze.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:33