Joško Ponoš / Cropix
EKSKLUZIVNO

Tajni sastanak Šukera i Štimca, Igor vodi Vatrene u kvalifikacije za SP u Brazilu!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. svibanj 2012. 10:56

Davor Šuker, vjerojatni budući predsjednik HNS-a, i Igor Štimac u srijedu su se u tajnosti sastali u Zagrebu. Nisu mogli naći mjesto prikladnijeg naziva; Šuker, službeno izabran za najboljeg nogometaša Hrvatske u povijesti i negdašnji reprezentativni suigrač Štimac našli su se u hotelu As, u park šumi Zelengaj. Štimac je doletio iz Splita i došao taksijem, Davor ga je dočekao, srdačno su se izljubili i zavukli u skroviti kutak.

Šuker je maksimalno zagrizao za Štimca kao izbornika. U njemu očito vidi pravu osobu za to mjesto, ali i za obnovu jedinstva nogometnog sjevera i juga zemlje. Izvor blizak njima dvojici nekoliko sati kasnije ustvrdio nam je:

- Igor Štimac sigurno će povesti hrvatsku reprezentaciju u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvu u Brazilu 2014. To je milijun milijuna posto!

Na tu dužnost može biti potvrđen tek nakon Europskog prvenstva, kad Slaven Bilić odradi svoje. Praktično sve informacije govore u tom smjeru, ali određeni upitnik možemo postaviti zbog činjenice da do službene odluke trebaju proteći dva mjeseca, a u Hrvatskoj se u takvom razdoblju zna štošta dogoditi. A treba uzeti u obzir i to da se Zdravko Mamić još nije javno oglasio.

- Radujem se sastanku sa Šukerom, spreman sam prihvatiti izborničku ulogu - nije krio Štimac još prošloga tjedna. Uz naglasak da “jedva čeka utakmice, posebno sa Srbijom”. Koju će voditi Siniša Mihajlović, stari mu poznanik iz nekih drugih, predratnih vremena.

Šuker, koliko god će se truditi da bude što neovisniji, neće biti samostalan predsjednik već dio ekipe u kojoj je “capo” Zdravko Mamić. Zato njegov susret sa Štimcem možemo tumačiti i kao jedan od posljednjih koraka prema definiranju načina suradnje, svakako i razmjene vizija.

Najveći gubitnik postat će Vlatko Marković. On će morati spakirati kovčege, a Štimac samo što se nije uselio u HNS. Ne u njegov ured, ali odmah pokraj...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 08:32