CROPIX
KAD POPUSTE SVE KOČNICE

TAKVU REAKCIJU MIRNOG TRENERA HAJDUKA NISMO JOŠ VIDJELI Poljud eksplodirao, Kopić 'utrčao': Evo kako je objasnio veliki preokret i priču o Realu!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. ožujak 2018. 22:24

Odlično raspoložen došao je trener Hajduka Željko Kopić pred novinare. Kako i ne bi kada je Hajduk do pobjede došao u zadnjem napadu na utakmici.

- Sretan sam zbog pobjede. Što se tiče utakmice, moramo naći odgovor zašto u susrete ne uspijevamo ući onako kako ih završavamo. Nažalost, opet nismo bili na očekivanoj razini u prvom dijelu. Rekao sam igračima u poluvremenu da to nije razina Hajduka i svi zajedno moramo pronaći način kako igrati kvalitetnije - kazao je Kopić.

Objasnio je trener Bijelih što je sve napravio za pobjedu.

- Drugo smo poluvrijeme promjenama igrača i sustava te uz pomoć energije s tribine došli do gola za 2:2. Imali smo i dvije grede, u konačnici, kada se sve zbroji i na temelju zadnjih 20 minuta, zaslužili smo pobjedu. Ali ostaju nam i situacije koje trebamo rješavati. Igrači s klupe donijeli su potreban impuls, momčad nije samo 11 igrača i sretan sam kada igrači s klupe donesu dodatnu kvalitetu. Ali da sve štima i ide samo nabolje, onda ne bi bilo potrebe za promjenama. Tražimo optimalna rješenja što se tiče i forme i stanja pojedinih igrača. Sutra ćemo opet u rudnik i vidjeti što je najbolje za Lokomotivu.

Kako ste proživjeli zadnji napad i Letičin pogodak? Emotivno ste utrčali u teren nakon pogotka...

- Karlo ima visinu, a mi nemamo profil Futacsa i Huga, pa smo pokušali s Karlom. U datom smo trenutku imali sreće, ali želim vjerovati da smo sreću i zaslužili. Karlo i Real? Gledali smo da mu fokus bude na utakmici, a ne na medijskim napisima. Jasno je da je Karlo vratar ogromnog potencijala, ali ja bih uvijek u prvi plan stavio rad i daljnji napredak i čvrsto stajanje na zemlji. Što se tiče uspjeha, pobjeda sve determinira i naravno da je to ono za što svi žive.

Je li otvoreno prvenstvo nakon što ste došli na šest bodova zaostatka u odnosu na Dinamo?

- Svaka je sljedeća najbitnija, to je i susret s Istrom pokazao. Moraš dobro kopati da bi dobio dvoboj. Prvenstvo je vratilo svoju draž, ali nama je prvi cilj unaprijediti kvalitetu igre, a tek onda razmišljamo o drugim stvarima.

Jeste li s tih minus šest stavili još jedan teret i odgovornost na momčadi, jer tražit će se i borba za naslov?

- Svjestan sam odgovornosti i očekivanja, ali imamo vjeru da stvari mogu dobro ispasti - zaključio je Kopić.

Trener Istre Darko Raić-Sudar teško je pronalazio riječi nakon poraza u zadnjoj sekundi.

- Znao sam da će nam se dogoditi pad u jednom dijelu igre, ali ne mogu biti nezadovoljan s obzirom na to u kakvim uvjetima živimo. Za nas je uspjeh da smo utakmicu doveli u neizvjesnu završnicu, ali sada će mi najteže biti psihološki vratiti momčad nakon ovakvog poraza - kazao je strateg Istre.

Na kraju utakmice burno ste reagirali prema sucu, što je bio razlog?

- Pogledao sam na sat, produžio je više od onoga što je pokazao. Malo je ružno, ali izađu emocije i to brzo prođe.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 16:50