MAGATH PRAVI PROBLEME

TALAČKA KRIZA Trener Wolfsburga već pet dana ne pušta Mandžu u Hrvatsku

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. svibanj 2012. 19:56

Sve bi izgledalo relativno dobro, neovisno o određenim ozljedama, da i u Njemačkoj ne postoji “Special One”. On se ne zove Jose Mourinho nego Felix Magath i “izjeda” stručni stožer Vatrenih. Protivno obećanju koje je dao čak i izborniku Slavenu Biliću, još nije pustio Marija Mandžukića, iako im je sezona završila prošle subote.

Slučaj je u jednom trenuku poprimio gotovo dramatične razmjere. Magath je nakanio odvesti kompletnu ekipu na turneju u Brazil, među njima i hrvatskog reprezentativca, jer njega baš briga za EP, a po propisima Uefa mora mu dati zeleno svjetlo tek 25. svibnja. Činilo se da će ga “ubiti u pojam”, i njega i izbornika. Umjesto da se igrač odmori nekoliko dana, pa se javi na prozivku već 16. ovog mjeseca, danas nitko nema siguran odgovor kad će napokon biti slobodan. Bilić mu je sugerirao da bude miran jer bi se s bilo kakvom reakcijom samo mogao dodatno “zakopati”. Srećom, jučer se počeo nazirati pozitivan rasplet...

Najava da Magath misli “zaštopati” i Mandžukića i ostale reprezentativce buknula je još prošlog tjedna, ali mu je zatim obećao “Dobijemo li Stuttgart, možeš ići”. Wolfsburg je tu utakmicu izgubio, a “pobješnjeli” trener zagrmio:

- Svi ostajete, trening je sutra, pa ponovno u utorak. U petak igramo jednu prijateljsku utakmicu, u nedjelju sljedeću.

Hrvatski stožer je tražio od HNS-a za urgira. Kad bi Magath imao barem jednog njemačkog reprezentativca već bi ga pritisnuo DFB. Ovako, za Hrvate i Čehe slabo mari.

Ipak, čini se da je na vidiku preokret. Nakon jutarnjeg treninga u srijedu Čehu Jiračeku kazao je da u petak može doma. Mandžukić nije dobio nikakvu inforamciju jer nije vježbao s ostatkom ekipe, boravio je na terapiji, razlog su sitni bolovi u stopalu koji ga prate već sedam tjedana. Nisu opasni po nastup u Poljskoj i Ukrajini. Sad se i igrač i svi nadaju da će i on sutra dobiti “odriješene ruke”. Time bi ta “talačka kriza” bila okočana. Kako god, ukrao mu je dragocjene dane za odmor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:32