Mindaugas Nikoličius
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
JASAN ODGOVOR

Tek što je došao na Poljud, novi arhitekt Hajduka dobio ponudu za odlazak: ‘Nije samo jedan klub...‘

‘Nekoliko klubova je iskazalo interes. Zahvalio sam se svima, moj je jedini interes sada je Hajduk‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. veljača 2021. 19:45

Tek što je došao ove zime u Hajduk, sportski direktor Bijelih Mindaugas Nikoličius susreo se s velikim iskušenjem novih ponuda. Jasno, nije u pitanju nikakvo "nabijanje cijene", niti bildanje imagea čovjeka koji je pred nepuna dva mjeseca stigao iz Velike Gorice na Poljud, već je činjenica da je Nikoličius imao mogućnost prihvatiti jednu od opcija za nastavak karijere, a najveći interes je pokazao austrijski prvoligaš Altach.

Međutim, Nikoličius se odlučio nastaviti ionako tek započeti posao u Hajduku, primarno zadovoljan ostvarenim poslom u zimskom mercatu.

- Ne bih htio komentirati nikakve ponude ni imena klubova iz respekta prema ljudima koji su me kontaktirali. Nije u pitanju samo jedan klub, već nekoliko njih koji su iskazali interes. Zahvalio sam se svima, a moj je jedini interes u ovom trenutku Hajduk. Fokusiran sam i sve sam podredio tome da ostvarim napredak i uspjeh s klubom koji po svemu to itekako zaslužuje. Po tradiciji, navijačima i nevjerojatnoj energiji koja okružuje ovaj klub – poručio je sportski direktor Bijelih.

Nikoličius je u Hajduk stigao početkom siječnja potpisavši ugovor do ljeta 2024. godine. Izabrao ga je sam predsjednik Jakobušić koji je na promocijskom predstavljanju naglasio:

- Nakon završetka jesenskog dijela odlučio sam se za Nikoličiusa, imali smo tri sastanka i dogovorili smo njegov dolazak u Hajduk.

Nikoličius je na mjestu sportskog direktora naslijedio Ivana Kepčiju koji je nominalno obnašao tu dužnost do početka studenoga. Dva mjeseca Hajduk je bio bez sportskog direktora dok Jakobušić nije pronašao novo rješenje. Po ugovoru bi zaključili, dugoročno rješenje, jer Nikoličius je svojim odbijanjem ponuda potvrdio da se ugovora i drži.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 20:13