Antonio Ivančić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
JEDINSTVEN SLUČAJ

Teška bolest preko noći zaustavila karijeru HNL igrača: ‘Katastrofa! Na ovo nisam mogao ni pomisliti‘

Dva i pol mjeseca traje muka veznog nogometaša Antonija Ivančića kojem je dijagnosticiran artritis
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. listopad 2021. 14:49

U ponedjeljak su se poslijepodne na Drosini okupili igrači Istre za nastavak rada nakon produženog slobodnog vikenda. Nije bilo reprezentativaca (Lisica, Perković, Abdallahi, Daničić), koje se očekuje od srijede.


Istra putuje u subotu u Goricu, gdje ima negativan skor, pa će svakako biti važno da se svi igrači vrate zdravi i budu na raspolaganju treneru Gonzalu Garciji. Nema kartoniranih i to je raritetna vijest...


Raritetna je i situacija Antonija Ivančića, 26-godišnjeg veznog igrača Istre 1961. Njega je 23. srpnja preko noći “napala” bolest za koju u prvi trenutak nije znao o čemu se radi. Otekla su mu koljena i gležnjevi, te su nakon liječničkih pregleda nalazi dijagnosticirali artritis. Činilo se da će s terapijama stvari ići malo brže, ali očito je da se liječenje oteglo...


- Nemam još ništa definirano - kaže nam Ivančić u ponedjeljak prijepodne kada smo ga zatekli u zagrebačkom domu.


- S liječnicom koja me sada vodi dobio sam naputak za obaviti još neke pretrage, pa ćemo tijekom tjedna doznati jasnije stanje. Uglavnom, sada se bol smanjila i to gotovo potpuno, ali osjetim nakon nekih napora da se javlja.


Odužilo se sve to, od toga da ste bili na popisu za utakmicu s Rijekom na Rujevici prošla su dva i pol mjeseca?
- Je, baš se odužilo i silno mi nedostaje nogomet, suigrači, normalno treniranje. S jedne strane mi je to baš ono katastrofa. Nisam mogao ni pomisliti da će se nešto ovakvo dogoditi samo od sebe, odnosno, da ću biti tako dugo out. Najviše me ipak tišti ta neizvjesnost, čekanje vijesti kad ću moći natrag, kad ću moći vježbati i da ne osjećam bol. No, opet, s druge strane, događaju se takve stvari i držim se pozitivnog duha. Uvjeren sam da će uskoro uslijediti povratak u normalu i da ću trenirati bez teškoća.

Onda će trebati nadoknaditi propušteno. Kako sada funkcionirate?
- Radim ono što je dozvoljeno, a to je vožnja bicikla. Svakog dana po dva-tri sata pedaliram i to mi je dobro jer nemam tada nikakve boli. Istina, brzo se umara noga, ali to je normalno s obzirom na pauzu. Sve ostalo je na stand by. Striktno slijedim upute liječnika jer ne želim da preranom velikom željom poremetim oporavak. Moja glavna misao je samo vratiti se potpuno u normalni pogon i sve tome podređujem.


To je svojevrsno resetiranje u karijeri, možete se vratiti još jači i “gladniji”. Podrške ne manjka?
- Ne, ne, ovaj peh donio je barem mogućnost da sam kod kuće u Zagrebu sa svojom obitelji te s djevojkom, svi me oni zajedno maksimalno podržavaju i olakšavaju situaciju. Jedva čekam da se vratim u normalni proces rada, ali moram biti strpljiv i mudar - zaključio je Ivančić, ofenzivni vezni koji prilično nedostaje Istri u ovoj fazi prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 23:01