Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
'BILA JE TO ČISTA OSVETA'

TEŠKA OPTUŽBA IZ MAKSIMIRA: VETERAN HNL-A JE NAMJERNO OZLIJEDIO DINAMOVU ZVIJEZDU! 'Šokiran sam, ovo mi je pokvarilo dan! Otkud vam to? Iz Dinama?'

BIJES MODRIH Dinamov glasnogovornik, ali i igračev zastupnik, ogorčeni nakon ozljeđivanja mladog Španjolca na Drosini
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. travanj 2018. 17:28

Veznjak mlade reprezentacije Moldavije uništio je prednji križni ligament Nikole Mora, stoper Intera Grgić slomio je čeljust Marku Leškoviću, Amir Rrahmani nenamjernim je udarcem loptom u grkljan onesvijestio Bornu Sosu, a Aljoša Vojnović je u nedjelju ozlijedio Danija Olma....

Da ne zaboravimo, na Drosini se tek nakon ozljede vratio Filip Benković. Izuzev nešto starijeg Leškovića, mladi igrači Dinama stradavaju kao na tekućoj vrpci.

Snimka sve otkriva

Mladi Španjolac Dani Olmo jučer navečer bio je podvrgnut magnetskoj rezonanci, a u Dinamu misle da je Vojnović namjerno ozlijedio Olma.

- Na snimci se jasno vidi kako je Aljoša Vojnović išao s namjerom da ozlijedi Danija Olma, a na koncu je to i učinio. Ne možemo znati razloge Vojnovićeva nepromišljenog čina, ali gotovo smo sigurni kako je igrač Istre to učinio iz osvete smatrajući kako je Dani Olmo simulirao penal. Naravno tu postoji i snimka koja će Vojnovića jasno demantirati. I Vojnovića i sve one koji skaču na ama baš svaku odluku koja je u korist Dinama čineći tako pritisak na suce. Od sudačke organizacije, odnosno sudaca tražimo da zaštite igrače od takvih pogibeljnih i namjernih startova - kazao je glasnogovornik Dinama Alen Lesički.

Prije rezultata magnetske rezonance čuli smo se i s Andyjem Barom, zastupnikom Danija Olma, čovjeka koji ga je doveo u Dinamo. Bio je ogorčen:

- Stojim iza toga da je Aljoša Vojnović namjerno ozlijedio Olma! Znate zašto? Zato što je mislio da je Dani simulirao jedanaesterac! Jeste li gledali utakmicu? Pogledajte još jednom snimku... Mislim da ga je Ademi pitao zašto je tako brutalno s dvije noge uletio u Olma, a Vojnović mu pokazuje prema šesnaestercu, kao objašnjava mu da ga je ozlijedio zato jer je glumio penal. Uopće nije išao na loptu. A sudac mu je dao samo žuti karton. A jedanaesterac je bio čist kao suza - kaže Bara.

Veli nam menadžer da bi se u priču trebala uključiti Disciplinska komisija HNS-a koja bi još jednom trebala pogledati snimku te da bi na temelju nje utvrdila da je Vojnović namjerno ozlijedio Olma!

- Dinamo im skuplja za božićnice, a onda mangup namjerno ozljeđuje igrača? Ma, nije sad to bitno, nije bitno je li to Olmo ili bilo koji drugi igrač Dinama ili bilo kojeg kluba. Taj njegov potez je katastrofalan i zaslužuje najveću moguću kaznu. Kako je moguće da takav igrač kao što je Vojnović, koji ima toliko godina, ide namjerno ozlijediti mladog igrača? Ako je već mislio da nije bio jedanaesterac, onda je mogao uzeti loptu i zabiti tri gola, pa bi Istra dobila s 3:2. Ili je mogao nešto kazati sucu, a ne se iživljavati na mladom nogometašu.

Barina ljutnja

Zanimljivo, osim na Vojnovića, Bara je bio ljut i na - Dinamove igrače.

- Volim Dinamo, Dinamo je moj klub. Ali užasno me boli reakcija Dinamovih igrača nakon što je Vojnović namjerno ozlijedio Olma. Pa nitko nije skočio, osim što ga je Ademi uljudno pitao zašto ga je “potrgao”. Pa je l’ to normalno?! Kakva je to reakcija suigrača? Pa da se, recimo, tako nešto dogodilo na utakmici Atletica iz Madrida, tip poput Vojnovića bi bio iznesen s terena! Svi bi mu skočili za vrat. Ma, u svakom normalnom klubu bilo bi tako. Osim u Dinamu, e stvarno su gospoda... - zaključio je Bara.

VOJNOVIĆ Šokiran sam optužbama iz Dinama

Jučer predvečer javio nam se i 32-godišnji veteran HNL travnjaka Aljoša Vojnović, koji je bio uvelike razočaran kada je čuo optužbe iz Maksimira. Izričito je demantirao optužbe kako je namjerno ozlijedio Olma, kazavši da tako nešto nema veze sa zdravom pameću.

- Ne znam što kazati, šokiran sam, moram priznati da mi je ova vaša poruka pokvarila dan. Otkud vam to? Glasnogovornik Dinama je to kazao? Čime se on to bavio u životu, je li igrao nogomet da me tako nedvosmisleno optužuje - u dahu nam je rekao Vojnović pa nastavio:

- Nakon utakmice sam zvao Zagorca kako bi mi dao broj od Olma, poslao sam poruku da vidim kako je i je li sve u redu. Obojica su mi kazala kako ima problema s koljenom, dakle moj start nema veze s koljenom ako ima otprije problema s istim. Zakačio sam ga po zglobovima, zakasnio sam, loš mi je bio tajming. Mi ispadamo iz lige ove godine, pa ne mogu igrati bez duela na Drosini. Uostalom, licemjerno je da me prozivaju nakon onog što je Ademi napravio Maksimoviću kada ga je udario bez lopte. Zadnji put sam nekog ozlijedio 2008. i to mog prijatelja Šafarića, povezivati me s ovakvim nečim je apsurdno. Žao mi je ako se ozlijedio - završio je Vojnović. (G. Starčić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 18:44