MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
MIŠKOVIĆ ZA SN

Teške optužbe predsjednika Rijeke: ‘Bio je sramotan! Nakon ovog gafa ne zaslužuje više nikad biti sudac!‘

‘Neću stati dok ne raspustim sudačku komisiju!‘, poručio je gazda Rijeke i dopredsjednik HNS-a
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. veljača 2021. 22:17

Damir Mišković nije čovjek koji gubi kontrolu nad svojim emocijama. Nije to ni ovaj put bio slučaj, iako je teško proživio suđenje na utakmici Rijeka - Šibenik (2:2). Govorio je energično i žestoko, pažljivo birajući riječi.


- Nemam što reći glavnom sucu, on je svoje na terenu odradio dobro. Međutim, VAR sudac Gabrilo bio je sramotan, upropastio je svojim nerazumnim odlukama jednu dobru utakmicu. Kako je moguće da on sam odluči ne priznati pogodak Yatekea zato što je Kulenović u pasivnom zaleđu? Nevjerojatna odluka, koja nije slučajna nego izravno - namjerna. Tu ne pričamo o pogrešci, to je zloupotreba ovlasti VAR suca. Nakon takvog gafa ne zaslužuje više nikad biti sudac, kao ni VAR sudac.


Nakon što je Gabrilo dobio 'porciju', Mišković se okrenuo i drugim sucima.
- Nama u Varaždinu ne priznaju čisti gol zbog zaleđa koje nije bilo. Kako je moguće da ljudi u VAR sobi ponište gol koji je čist. Kompjutorske linije pokažu da je čist, a oni kažu zaleđe? Tko će mi objasniti kako je to moguće? Jović nam ne svira čisti penal protiv Gorice, a VAR soba šuti. Znate li tko je sjedio u VAR sobi. Opet Gabrilo! E sada je dosta...


Niste vi jedini koji se bune?
- Što se to događa u nastavku prvenstva? Ludi su u Dinamu, Slaven Belupu, Gorici, Rijeci... Pogreške se nižu kao na traci, a imamo VAR u koji smo uložili milijune. Tvrdim da sve ovo nije slučajno i poduzet ću sve moguće korake da se pronađu krivci.


O kakvim koracima pričate?
- Tražit ću raspuštenje sudačke komisije i čišćenje kompletne sudačke organizacije. Nema više popuštanja, neću stati dok to ne napravim. Neki me možda žele natjerati s ovim propustima da se povučem iz HNS-a, možda i iz nogometa, ali ne pada mi na pamet. Tek ću se sada boriti do kraja.


Nije li sudačka organizacija pod paskom Izvršnog odbora čiji ste vi član?
- Naravno da je. I to znači da i Izvršni odbor mora preuzeti dio odgovornosti, kao i sudačka komisija, a na kraju i suci. Odgovarat će svi koji trebaju, ali ovome ću stati na kraj. Imamo tri teške pogreške u četiri utakmice na štetu Rijeke, tri greške koje su nam uzele možda šest, sedam ili tko zna koliko bodova. To nije slučajno, to je izravna namjera. Mi se mučimo godinama, stvaramo nešto, a onda dođe netko i to ti sve sruši. I to s očitom namjerom. O sucima sam godinama šutio, štitio ih gdje god sam mogao, sve gurao pod ljudske pogreške. Vjerovao sam da je tako. A sad sam uvjeren da ovo što gledamo na HNL terenima nikako nije slučajno. I to moramo počistiti iz temelja.


Mišković neće stati na ovim riječima. Ono što najavi, to obično i napravi. Vidjet ćemo kako će odigrati utakmicu protiv sudaca...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 07:08