ZAGREB - OSIJEK 0-4

Teški dani za Medića: Sjajni Vojnović hat-trickom potopio Zagreb u Kranjčevićevoj

Medić ne može s Osijekom, izgubio je sva tri puta. Triput ga je matirao i Kek
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 01. ožujak 2015. 17:58

Zimske nevolje ipak su prorijedile standardne prvotimce domaćih: Krovinović se nije sasvim oporavio od upale grla, Livakovića je viroza uhvatila poslije subotnjerg treninga, a Jurendićev mišić, istegnut na skliskoj podlozi, nije bio baš preporučljiv za start u ovako zahtjevnoj utakmici. Sva trojica su, međutim, dežurala na klupi. Posebno je važna bila Livakovićeva nazočnost jer opstojala je mala strepnja kako će se poslije toliko vremena pred mrežom u službenom nastupu snaći Herceg. Naravno da je u takvim okolnostima Bevab s lijevog boka preseljen na desni, lijevo se pojavio također provjereni Štiglec, a umjesto Krovinovića ulogu lijevog veznog dobio Mudražija.

Možda bi trebalo spomenuti da je svoj dan imao spiker i ravnatelj razglasa Žiga-Žigolić, s nizom ZG-pjesama, ali o tome smo pisali već dvaput pa je treći put valjda pretjerano....

Kad je uistinu pretjeranim startom u skočni zglob onesposobljen Bevab, nije se Zagrebašima - bez četvorice članova udarne formacije - pisalo dobro. Osijek je bolji, mobilniji, agresivniji,opasniji. Kao da je još jednom u dvobojima s dotičnim takmacom 'namirisao krv'. Ali, Zagrebu je nedostajala mrvica sreće da povede iz dvije vrlo obećavajuće situacije. Budući da nije, učinio je to Šuškov team, sretno, spretno i zasluženo.

Strepnje Zagrepčana potvrđene su u cijelosti, ovaj suparnik raspolaže kvalitetnim akterima, nerijetko pravim španerima, haklerima, koji u svakom trenutku znaju što će s loptom. Jasno je da se izvedba katkad izjalovi, ali teško se suprotstavljati momčadi za koju u nogometu nema tajni. Medić pak nema alternacije koje bi dostojno dublirale vedete, stoga je izostao prepoznatljiv niz točnih proigravanja, uzornija stabilnost, sigurnost koja se pretvara u dominaciju i - egzekuciju. Ove nedjelje nakupilo se suviše toga nepovoljnoga, plus grčevitost, i remi bi dio sasvim korektan rezultat.

Kako ga uloviti?

Očekivalo se da će u vatru oporavljenici iz pričuve, s obzirom na to da se gubilo, da je bijela lađa tonula. Najviše je nedostajao Krovinović s efektnom kreacijom i latentnom napašću. I stvarno, Filip je ušao, mijenjajući strijelca iz Zadra, Matića. Odmah je igra dobila plemenitije obrise. Ne zadugo jer gosti su smirenošću i odlučnošću nametnuli uvjete kakvi su vladali većim dijelom prve dionice. Bljedilo i nemoć najbolje oslikavaju stanje u redovima 'pogorelaca', korak je težak, nema sape, nema zapravo ničega osim alibi-požrtvovnosti. Zato rasplet i jest takav: tko je jači, taj kvači. Još kako - novim pogotkom kojim je velika pobjeda zagarantirana!

Medić ne može s Osijekom, izgubio je sva tri puta. Triput ga je matirao i Kek. To su te crne mačke poradi kojih tužni junaci Kranjčevićeve nisu u stanju primaknuti se vrhu, super je što su podalje dna. Peče podatak o dva ovogodišnja sloma na vlastitom stadionu, dva u tri nastupa: Lokomotivina šestica i ova četvorka. Da nije previše...?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:24