HAJDUK - OSIJEK 1-1

Težak je Hajdukov život bez Vukušića: Osijek dvije minute prije kraja uzeo bod s Poljuda!

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 26. kolovoz 2012. 22:36

Obje su momčadi oprezno ušle u utakmicu, te u prvih desetak minuta nije bilo ozbiljnijih situacija pred vratima Blaževića, odnosno Vargića. Hajduk je uglavnom pokušavao doći do prostora na bokovima, Jozinović i Vršajević su igrali dosta visoko na polovici Osječana i oni su kreirali prve dvije prigode za mladog Tomaša, koji se pojavio u špici nakon odlaska Ante Vukušića u Pescaru.

Najprije je Tomaš na ubačaj Jozinovića glavom poslao loptu pokraj vrata, a zatim je nakon ubačaja Vršajevića njegov udarac obranio Vargić. Iz kornera koji je slijedio Hajduk je došao do vodstva.

1:0 - Caktaš

Na desnoj strani kombinirali su Vuković i Oremuš, koji je ubacio prizemnu loptu na peterac za Milovića. Gosti su ga uspjeli blokirati, ali lopta je došla do Andrijaševića čiji udarac Vargić odbija do usamljenog Caktaša, koji je desnicom precizan s desetak metara.

Vodeći pogodak je Bijele oslobodio pritiska, te naravno potaknuo navijače na još glasnije bodrenje. Hajduk je nastavio dominacijom u posjedu lopte, pa su Osječani rijetko dolazili do prostora u napadu. Tek su u 29. minuti gosti ugrozili Blaževića. Glavom je nakon kornera Miličevića tukao Lešković, a lopta je prošla vrlo blizu vratnice. Hajdukovci su uzvratili prigodom pet minuta kasnije. Caktaš je uposlio Vukovića, Crnogorac prevario Novakovića, ali nije bio precizan sa 16 metara. U posljednjih desetak minuta prvog dijela nije bilo izglednijih situacija, momčad Miše Krstičevića je bez problema kontrolirala zbivanja na terenu, a Osijek nije bio u stanju ozbiljnije uzvratiti.

Drugi dio prigodom je otvorio Hajduk, Vuković je proigrao Tomaša koji je krenuo sam prema Vargiću, ali se spetljao pa je iskusni Smoje uspio otkloniti opasnost. U 50. minuti došlo je do kraćeg prekida jer su na terenu ostala ležati trojica igrača, jedan Hajdukov i dva Osijekova, a baš u tom trenutku na atletsku stazu doletjela je baklja sa sjeverne tribine. Zaradio je neodgovorni pojedinac zvižduke, a publiku su zatim zabavljali vatrogasci koji su minutu-dvije gasili zapaljene papirnate trake. Na terenu se istovremeno nije događalo ništa značajno, osim što je Vuković lijepom varkom nadmudrio Smoju i za to dobio ovacije s tribina. Bolji Hajduk je u 57. minuti odigrao tečnu akciju po desnoj strani, ubačaj Vršajevića Andrijašević je glavom spustio za Caktaša, ali strijelac prvog gola posalo je loptu visoko preko vrata.

Osijek je i dalje bio bezopasan iz igre, ali neugodan iz prekida. U 61. minuti je Smoje tukao glavom nakon kornera, opet neprecizno. Minutu kasnije Hajduk je zamalo došao do drugog gola, kontranapad je dugo vukao Ozobić, uposlio Oremuša koji je bio sasvim sam pred Vargićem. Pokušao ga je prevariti, ali Osijekov je vratar osujetio njegovu namjeru i pokupio loptu.

Gosti su potom postali sve hrabriji i odlučniji u nastojanjima da dođu do izjednačenja, primjetan je bio pad u igri domaće momčadi, pa su se čuli i prvi žvizduci navijača Hajduka. Sve je češće momčad Stanka Mršića dolazila pred vrata Blaževića, ali osim nekoliko gužvi i nepreciznih pokušaja nije bilo veće opasnosti za Blaževića.

No, tada su gosti šokirali Poljud.

1:1 - Lešković

Bio je udarac iz kuta, lopta se odbijala pred vratima u velikoj gužvi, a onda je Lešković bio najslanažljiviji i donio je Osijeku veliki bod.

Hajduk je tako izgubio prve bodove na Poljudu u ovoj sezoni.

Mršić: Nadam se da ću jednog dana obući odijelo i biti prvak

Mišo Krstičević, trener Hajduka:

- Primili smo gol iz odbijanca i ovo je prvi put da smo primili gol pred kraj utakmice. Žao mi je zbog igrača i navijača da nismo pobijedili. Pametovati je lako, imali smo dosta situacija koje smo mogli realizirati, imali smo prostora za kontranapade u drugom poluvremenu koje smo možda mogli bolje iskoristiti. Činjenica je da je Osijek u drugom poluvremenu bio ravnopravan, zadnjih pola sata stiskao, a nama se otvorio prostor za kontranapade u kojima nam je nedostajao kvalitetnije zadnje dodavanje. Možemo govoriti o padu trke u drugom dijelu, možda smo djelovali malo izgubljeno, a teško mi je govoriti je li to bio neki grč kod naših igrača. Prošli smo tjedan dobro odmorili, sad ćemo vidjeti kako dalje. Uglavnom, čini mi se da kroz igru nije bilo mnogo prigoda, Osijek je bio opasan iz prekida. Uvijek je teško trenirati Hajduk i očekivati da se ništa nije dogodilo kada izgubiš. I za menje je ovo šok.

Stanko Mršić, trener Osijeka:

- S obzirom na okolnosti prije utakmice i probleme s ozljedama nije nam bilo lako sastaviti momčad bez pet ili šest igrača. Ali, Osijek je pokazao da ima kvalitetne mlade igrače, koji mogu igrati dobro. Dosta smo trčali i radili, momci su se trudili i to je dalo rezultata. Sretan sam zbog igrača što nismo izgubili, ovo nam je šesta utakmica bez poraza i naravno da moram biti zadovoljan.

Bili ste dosta ljuti u prvom poluvremenu, gestikulirali i jednom bacili bocu?

- Radim u malom klubu i nemam nikakvu zaštitu. Nadam se da ću jednog dana kada budem u velikom klubu obući odijelo i kravatu i biti prvak. Neću sada govoriti na koga sam bio ljut, na neke moje igrače.

HAJDUK - OSIJEK 1-1 (Caktaš 17 / Lešković 88)

Kraj utakmice!

88. minuta - Osijek je izjednačio! Nakon kornera nastala je velika gužva u 16-ercu, lopta se odbila do Leškovića, koji iz blizine pogađa mrežu.

71. minuta - Osijek je sve opasniji. Miličević je vratio za Kvržića, koji je iz dobre situacije promašio cijelu loptu.

62. minuta - Hajduk je promašio meč-loptu. Ozobić je sjajno pronašao usamljenog Oremuša, ali u situaciji 'jedan na jedan' kao pobjednik je izašao Vargić.

61. minuta - Ponovno je Osijek opasan iz prekida. Ovaj put je pucao Smoje, a lopta je odskakutala pokraj vratnice. Gosti igraju puno bolje u drugom poluvremenu.

57. minuta - Dobra akcija Bijelih s katastrofalnom završnicom. Vršajević je uputio dobar centaršut, Vuković je glavom sputio loptu za Caktaša, čiji udarac završava 'u oblacima'.

46. minuta - Tomaš se sjurio prema golu Vargića, ali je 'zaboravio' loptu.

34. minuta - Osječani su izgubili loptu na sredini terena, lopta je stigla do Vukovića, ali udarac sa 17 metara nije bio precizan.

29. minuta - Nakon kornera Lešković je pucao malo pored gola. Dobra prilika Osijeka.

22. minuta - Hajduk 'leti' po terenu, gosti ne mogu zadržati loptu u svojim nogama ni nekoliko sekundi.

17. minuta - Osječka obrana ipak nije dugo izdržala. Stvorila se velika gužva ispred gostujućih vrata, Vargić je obranio zicer Andrijaševiću, ali lopta se odbila do Caktaša koji je sa 7-8 metara pogodio nebranjenu mrežu.

17. minuta - Vršajević je ubacio prizemnu loptu za Tomaša, čiji udarac brani Vargić.

12. minuta - Prva prilika Hajduka. Jozinović je centrirao s lijeve strane, a Tomaš je glavom pucao pokraj gola.

3. minuta - Bijeli su krenuli dosta dekoncentrirano, Osijek je već imao dva kornera.

Utakmica je počela!

HAJDUK: Blažević - Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović - Radošević, Tomaš - Caktaš, Andrijašević, Oremuš - Vuković.

OSIJEK: Vargić - Ibriks, Smoje, Novaković, Aleksić - Kvržić, Mišić, Lešković, Jugović - Zulim, Miličević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 10:38