Tom Dubravec / Cropix
TALENT KOJI STAGNIRA

Tičinović: Vukušić je primjer kako se afirmira mladi igrač. Treba mi serija utakmica!

'Hoću napokon pokazati koliko znam i mogu, želim dokazati da godine rada i čekanja nisu bile uzaludne. Mlad sam igrač, ali jednom moram dobiti priliku u kontinuitetu'
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. ožujak 2011. 19:33

Prije tri godine, u siječnju 2008, prošao je Mario Tičinović prve seniorske pripreme. Klupska je procjena tada bila vrlo jasna, igraču od 16,5 godina treba dati profesionalni ugovor i mogućnost dokazivanja u prvoj momčadi. Preskočio je juniorski staž, iz kadeta direktno otišao u seniore, s nepunih 17 postigao je prvijenac u dresu Hajduka u kvalifikacijama za Kup Uefe i nedugo potom potpisao prvi profesionalni ugovor s Bijelima. Sve su to detalji koji su ukazivali da će Tičinović u bliskoj budućnosti postati velika zvijezda Hajduka, ali danas je 19-godišnji Sinjanin ponovno na početku procesa dokazivanja.

- Nešto sam napravio u karijeri, ali premalo da bih mogao biti zadovoljan. Međutim, ne želim se previše osvrtati, razmišljam samo o tome što će biti ovog proljeća. Hoću napokon pokazati koliko znam i mogu, želim dokazati da godine rada i čekanja nisu bile uzaludne. U kolovozu punim 20 godina, mlad sam igrač, ali jednom moram dobiti priliku u kontinuitetu - u jednom dahu s dosta emocija u glasu ispričao nam je Tičinović.

Navijači Bijelih, posebno na Poljudu, uvijek žele vidjeti "domaću dicu" kako "ginu" za Hajdukov dres, ali trener uvijek ima zadnju riječ.

- Meni samo preostaje nadati se da će napokon doći serija utakmica. Da neću strepjeti hoću li zbog jedne pogreške ili jedne lošije utakmice ponovno preseliti na klupu. Godinama sam prolazio takve uspone i padove. Polusezona na posudbi me očvrsnula, ali mislim da nema potrebe više pričati iste stvari. Trebam igrati, to je tako jasno i jednostavno. Tko je postao igrač od bljeskova i ulazaka s klupe. Nitko!

Vučević je vjerovao Tičinoviću svom prvom mandatu, u jesen 2008. Ali time ponovno otvaramo priče iz prošlosti, a pred plavokosim Sinjaninom je budućnost puna ambicija i obveza.

- Pred mojom generacijom je ovog ljeta Svjetsko juniorsko prvenstvo u Kolumbiji, natjecanje na kojem se svi želimo pokazati u velikom izdanju.

Zajedno s Tičinovićem na SP ide nekoliko suigrača s Poljuda, među njima i Ante Vukušić, golgeter HNL-a s kojim se Tičinović poznaje još iz dana kada su zajedno igrali u sinjskom Junaku.

- Vukušić je najbolji primjer kako se afirmira mladi igrač. Dobio je priliku, odlično je iskoristio i danas je predvodnik naše generacije. Nadam se da ću ovoga proljeća igrati zajedno s Vukušićem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:24