Nikola Jurčević
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
POGNUTA LICA MODRIH

TIHA MISA NAKON ŠOKA U KRANJČEVIĆEVOJ! ČELNICI OTIŠLI I PRIJE ZAVRŠETKA UTAKMICE, TRENER U NEVJERICI Evo kako je Nikola Jurčević objasnio senzaciju

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. svibanj 2018. 22:36

Tiha misa vladala je u dinamovoj ekspediciji nakon šokantnog poraza od Lokomotive. Nitko to nije očekivao, da ste samo mogli vidjeti lica Dinamovih čelnika. Doduše, osim predsjednika Uprave Igora Kodžomana nismo ih vidjeli niti mi, jer je to predsjednik kluba Tomislav Svetina, kad je Dinamo primi treći gol, odmah odjurio iz Kranjčevićeve, a vrlo brzo se izgubio i predsjednik Mirko Barišić. Predsjednik Uprave Kodžoman nije želio ništa komentirati, bilo nam je shvatljivo, nikome iz plavog doma nije lako, doživjeli su strašan udarac.

​Na press konferenciji trener Nikola Jurčević izgledao je posve utučeno.

- Čestitam Lokomotivi na zasluženoj pobjedi, a ja sam jako razočaran s današnjom utakmicom. Vrlo loše smo ušli u ogled, brzo smo primili dva pogotka i naglo smo postali posve paralizirani. Zaista mi je teško u ovom trenutku nešto pametnije kazati, osim ponoviti da sam iznimno razočaran, nismo bili pravi, na sasvim drukčiji način smo pripremali utakmicu i današnji dan. Nadali smo se i vjerovali da ćemo u Kranjčevićevoj proslaviti naslov prvaka, ali doživjeli smo ovaj šok. Trebat će nam dan-dva da sve to prebrodimo, da zaboravimo ovaj težak i neugodan trenutak, te da se dobro pripremimo i i u sljedećoj utakmici s Rudešom osvojimo naslov prvaka - kazao je Jurčević.

​Dok je trener Dinama bio teško razočaran i teško pronalazio riječi za ono što su njegovi dečki pokazali, naravno da je trener pobjednika Goran Tomić bio sjajno raspoložen.

- Ovo je sigurno naša velika pobjeda, odigrali smo jako dobro, bili smo posebno u prvom poluvremenu, dobri, čvrsti, odlični u izlascima, u drugom poluvremenu se okrenula slika, Dinamo nas je jako pritisnuo, imali smo dosta problema, a moram priznati imali smo i ponešto sreće. Naš vratar Hendija odlično je reagirao u nekoliko navrata. Makar, iz naših izlazaka na Dinamovu polovicu mogli smo zabiti još koji pogodak te tako odlučiti utakmicu. Mi smo apsolutno zasluženo pobijedili, ponosan sam na svoje igrače - zaključio je Tomić.

​Lokomotiva je tako u nekoliko dana pobijedila prvoplasiranog Dinama i drugoplasiranu Rijeku, zaista sjajan rezultat Tomićeve momčadi, dečki stvarno igraju odlično.

​Mi smo pak pitali Jurčevića što se događa s Dinamom, a naročito s obrambenim dijelom, koji se ponaša poput početnika, gotovo je nevjerojatno kako to izgleda Dinamov zadnji red, a bogme i vezna linija.

- Rekao sam vam već u uvodu da sam razočaran, te mi je teško na neki racionalan način sve to objasniti. U ranoj fazi smo kiksali, neću sada posebno govoriti pojedinačno igračima koji su me razočarali, svi smo mi zajedno. Konačno ja kao trener i stručni stožer. Ne bih sada ulazio u analizu je li me to manje ili više razočarao, svi smo skupa razočarani i svi smo skupa razočarali. Današnji dan nismo zamišljali na ovakav način, ali vjerujem da ćemo se sada dobro spremiti i uspjeti se podići i doći do naslova prvaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 05:09