Dean Klafurić je bivši
 ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX
TRAJE POTRAGA

Tko će biti novi trener Belupa? Čelnici dobili već 20 poziva, u igri nekoliko vrlo poznatih imena!

Uprava se mora odrediti i po pitanju sportske politike, koja je već dulje nedefinirana i stihijska
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. kolovoz 2021. 16:54

Tko će biti novi trener Slavena Belupa? U ovom trenutku još nitko ne zna odgovor na to pitanje, a presudni utjecaj na odabir trebali bi imati dopredsjednik Robert Markulin i direktor Aleksandar Aleksovski. Odabir novog stručnjaka jako je važan u ovom trenutku, jer treba konsolidirati momčad, izvući je iz zone borbe za opstanak i potom pokušati nastaviti s afirmacijom mladih igrača.

Kandidata, stvarnih ili onih koji bi to željeli biti, ne nedostaje. Puno je slobodnih trenera, a malo ozbiljnih radnih mjesta, pa uvijek nastane prava ‘uzbuna’ kad netko od prvoligaša ostane upražnjene klupe. Tijekom subote Slavenovi su čelnici primili najmanje 20 poziva u kojima su im se nudila ‘najbolja rješenja’.

U kuloarima se spominju Zoran Zekić, Dražen Besek i Samir Toplak, dio navijača rado bi opet na klupi vidio Roya Ferenčinu. Prilici se nada i Branko Karačić, tu su i mladi stručnjaci Siniša Oreščanin i Ivan Prelec...

image
Je li Zoran Zekić budući?
DRAGAN MATIC/CROPIX

Odabir trenera je važan, ali Uprava mora razmišljati i dugoročno te se odrediti po pitanju sportske politike kluba koja je već dulje vrijeme bila nedefinirana i prepuštena stihiji, odnosno utjecaju trenera koji su ‘na papiru’ obavljali i funkciju sportskog direktora.

Sviđalo se to nekome ili ne, posljednji koji se u takvoj ulozi dobro snalazio bio je Željko Kopić, upravo je on podigao vrijednost nizu igrača koji su kasnije svojim transferima klubu donijeli značajan prihod, a stigao je i do finala Kupa 2016. godine. Kasnije se novac trošio, ali nije bilo pomaka u rezultatskom smislu, ni značajnijih transfera igrača koji bi se afirmirali pod Kopićevim nasljednicima.

Iz kluba se zasad nisu izjasnili o kandidatima za Klafurićevog nasljednika, ni službeno ni neslužbeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 01:34