CROPIX
U POTRAZI ZA TRENEROM

Tko će na klupu? Kod Mamića najbolje kotira Prosinečki, spominje se i Slovenac Kek!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2011. 20:57

Vječno pitanje, stranac ili domaći čovjek na klupi? Mamić se okušao i s jednim i s drugim, nije uspjelo. Domaći previše savijaju kičmu, stranac poput Vahe je, pak, previše karizmatičan i autoritaran. Jednostavno, za Mamića niti jedan trener nije idealan, svaki ima neku manu.

Zadnjih je dana priznao da bi doveo stranca, ali - koga? Neka imena stalno kolaju našim kuloarima, ali većina tih koji bi pristali na Dinamovu cijenu, možda su već istrošeni ili su dugo bez angažmana. Pojavila se tako mogućnost da se Mamić opet odluči za “stranca s naših prostora”. Dakle, novi “Vaha”. U prošloj potrazi za trenerom spominjalo se Amara Osima, bio je spomenut i Srečko Katanec, netko je nudio i Safeta Sušića...

Iako nije stranac, ali je trenutno “s naših prostora” Mamić jako cijeni i Roberta Prosinečkog, on je uvijek na vrhu tog popisa. Međutim, pitanje je što bi, da Prosinečki i pristane, to donijelo Dinamu u “izvannogometnim” zbivanjima, sigurno bi javnost dodatno bila podijeljena. Znamo i da je na tržištu uspješni Slovenac Matjaž Kek, kojega je želio i Hajduk... Nitko, kažemo, nije idealan, a novih imena će sigurno svakim danom biti sve više.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 16:55