TEO KAMOV/CROPIX Cropix
ČEKA SE ODLUKA

Tko će naslijediti Toplaka u Lokomotivi? Tri su imena u uskom krugu, među njima bivši trener Dinama

Do kraja tjedna bit će poznat i novi trener Lokomotive. U najužoj su konkurenciji ostala tri imena
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 03. lipanj 2021. 15:35

To su Dean Klafurić (48), Mario Cvitanović (46), te Silvio Čabraja (52), sadašnji koordinator uspješne Omladinske škole Lokosa.

Direktor kluba s Kajzerice, Božidar Šikić, razgovarao je s trojicom kandidata i o novom će treneru odlučiti vjerojatno u petak...

- Uzeo sam još dandva za razmišljanje, dobro ću promisliti i odvagnuti argumente svakoga kandidata. Još su se vrtjela neka imena, ali na kraju smo suzili izbor na spomenutu trojicu trenera. Moramo povući dobar potez, vjerujem da ćemo odabrati trenera koji nam najviše odgovara - rekao je Šikić, dodavši da će igračku križaljku rješavati nakon izbora novoga trenera.

image

SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Klafurić je, podsjetimo, prije tri godine osvojio dvostruku krunu s poljskom Legijom (naslijedio je na klupi tijekom sezone Romea Jozaka), prije toga je bio pomoćnik Zoranu Mamiću u Dinamu i u Al Nassru (Saudijska Arabija), trenirao je i Goricu, a tri sezone bio je i izbornik naše ženske selekcije. Posljednji je posao imao na Cipru, lani je u Prvoj ligi ostao s već otpisanim Ethnikosom iz Achne.

Mario Cvitanović je trenirao Dinamove juniore i drugu momčad, prije nego je u srpnju 2017. godine preuzeo prvu momčad Plavih, na klupi je ostao do ožujka 2018. godine. Godinu kasnije, u srpnju 2019., otišao je u Saudijsku Arabiju i preuzeo je klub Al Wahda, u kojem je ostao dva mjeseca.

Čabraja je dugogodišnji koordinator Omladinske škole Lokomotive i odlično radi taj posao, Lokosi svake sezone izbace nekog nadarenog igrača iz svog „inkubatora”. Od veljače 2015. do siječnja 2016. godine, Čabraja je bio trener drugoligaša Lučkog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:55