Sn
SuperSportske podcast

Tko je najbolje zimsko HNL pojačanje? Odlazak Petra Bočkaja u Dinamo bila je samo uvertira u šou na tržištu

Zaista treba skinuti kapu Nikoličiusu na vrhunski odrađenom zimskom prijelaznom roku
Piše: PROMOObjavljeno: 31. ožujak 2022. 19:38

Svjedočili smo jednom od najuzbudljivijih zimskih prijelaznih rokova u povijesti 1. HNL u kojem je bilo mnoštvo dolazaka. Prijelazni rok je bombastično otvorio Bočkaj koji je bijelo-plavi dres zamijenio modrim. On je bio prava uvertira za mnoge transfere koji su uslijedili nakon toga. Bjelica je napunio banku pa je za dobiveni novac doveo nekoliko pojačanja uz 2 kapitalca Caktaša i Lovrića.

U Splitu su ozbiljno zasukali rukave te su kadar pojačali s nekoliko imena koja su se do sada već pokazala baš pravim pogocima. Došli su Dino Mikanović, Lukas Grgić, Portugalac Ferro, a nakon 11 godina na Poljud se vratio Nikola Kalinić. Rijeka je u rubrici dolasci upisala ulazne transfere Save Arangela Čestića i Andresa Solana. Dragovoljac je dogovorom s Rijekom popunio svoj kadar te je tako dobio čak 8 novih nogometaša.

Od uistinu velikog broja dolazaka mi smo odabrali 12 najboljih zimskih HNL pojačanja koje smo podijelili u 4 grupe te smo vašim glasovima na SuperSportske Instagram i Facebook profilima došli do ‘Velikog Nikoličius finala’ kako smo ga kroz šalu prozvali. U grafici ispod pogledaj kako je izgledao kostur ovog izbora.

image
Sn

I u našem SuperSportske podcastu smo posljednje izdanje posvetili izboru najboljeg zimskog HNL pojačanja nakon 8 proljetnih kola najdražeg nam loptanja na hrvatskim hibridnim travnjacima. Odabrali smo ovaj termin jer smo već mogli dobiti određeni uvid u to kako bi koje pojačanje moglo reagirati u novim momčadima te kakav je utjecaj u dosad odigranim utakmicama imao svaki od (po nama) 12 najboljih. Naša razmišljanja u podcastu možeš pogledati ovdje:

Od danas je u tijeku glasovanje na našem Instagram i Facebook profilu u kojem svi mogu odabrati je li najbolje HNL zimsko pojačanje Lukas Grgić ili Nikola Kalinić. Izbor traje do sutra u 23:59, a podsjetimo da je Lukas Grgić u Hajduk stigao iz LASK-a u transferu vrijednom 100.000 € te je u dosadašnjih 6 utakmica pokazao da se na njega itekako može računati. Dosad je zabio i asistirao jednom, dok je drugi finalist - Nikola Kalinić u dosadašnjih 5 utakmica zabio 2 pogotka i upisao 1 asistenciju. Hajduk je s ova 2 igrača dobio uistinu pouzdane prvotimce i lidere na terenu, a Nikoličius se po tko zna koji put potvrdio kao vrhunski sportski direktor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 15:16