Nikola Vilić/Cropix
SN DONOSE

TKO JE NOVI TRENER HAJDUKA? Sukobio se sa Zahovičem, bio je glumac i jedva je preživio prometnu nesreću

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 03. lipanj 2016. 10:21

Tko je Marijan Pušnik (55), novi trener Hajduka? Rođen je u Slovenj Gradecu, a za hrvatske prilike je malo poznato ime, premda je trenirao najbolje slovenske klubove poput Maribora, Olimpije i Celja. Vodio je još Dravograd, Rudar, Velenje i Korotan. Bio je trener u Iranu u dva kluba, te je vodio austrijskog trećeligaša SAK Klagenfurt te japanskog drugoligaša Avispa iz Fukuoke. Po povratku iz Japana napisao je knjigu o motivaciji iznijevši svoja iskustva iz Zemlje Izlazećeg Sunca. Njegova statistika kaže da je u trenerskoj karijeri imao 42,2% pobjeda, 23,2% remija i 34,6% poraza. S Olimpijom je prošle jeseni bio na prvom mjestu, ali je smijenjen nakon poraza od Krškoga u gostima u utakmici u kojoj je imao vodstvo i igrača više.

Slovenski novinari koji prate Olimpiju kažu da je to samo bio povod za smjenu, jer mu momčad nije igrala dobro, a nije bio ni u dobrim odnosima sa sportskim direktorom Rankom Stojićem. Kažu da nešto nije štimalo u odnosu između njih dvojice. Naslijedio ga je Rodolfo Vanoli koji je na kraju postao prvak. Vanoli je bio na klupi Kopera prošloga ljeta kada ga je eliminirao Hajduk, pa sad ispada da je Vanoli naslijedio Pušnika, a Pušnik Damira Burića u Hajduku.

Prema informacijama iz Slovenije, radi se o velikom radniku koji puno toga polaže na fizičku spremu, no prati ga glas da u važnim utakmicama ne radi dobre promjene, i stoga nije osvojio nijednu titulu premda je u Celju imao strašnu momčad. I iz Maribora je prije deset godina otišao zbog neslaganja sa sportskim direktorom Zlatkom Zahovičem, a s Ljubičastima je zauzeo treće mjesto u prvenstvu. Ostat će zapamćeno da je u Intertoto kupu eliminirao Villarreal. Slovenci kažu da je Matjaž Kek bolji od njega, no da je Pušnik puno bolji za komunikaciju. S Olimpijom je igrao u sustavu 4-3-3, dosta agresivno i napadački, a zna napraviti dobru klimu u svlačionici te se dobro slaže s igračima. U mladosti je bio i glumac jedno vrijeme, a imao je i tešku prometnu nesreću iz koje se jedva izvukao živ, nakon čega je prestao s igranjem nogometa. Ono što čega se slovenski kolege pribojavaju jest kako će se u Splitu nositi s pritiskom, smatraju da bi mu to mogao biti problem.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 10:20