GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
SLIJEDI NOVI POČETAK

‘Tko s time ima problem, promašio je profesiju!‘ Budući Modri uoči derbija poslao veliku poruku

Bivši vratar Osijeka otkrio je i da je gledao utakmicu u Krasnodaru: ‘Ne bih to komentirao‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 20. veljača 2021. 11:45

Osvojeni bod u Velikoj Gorici donio je dvostruko zadovoljstvo na Rujevicu. Nogometaši Rijeke, naime, remijem bez pogodaka prekinuli su crnu seriju poraza protiv Gorice, istodobno su. nakon sedam uzastopnih utakmica, prvi put sačuvali svoju mrežu nedirnutom. Tom je spoznajom, dakako, najzadovoljniji bio vratar Ivan Nevistić (22), već je pomalo zaboravio kakav je to osjećaj kad ne mora ići po loptu iza svojih leđa...

- Lijepo je sačuvati mrežu “čistom” i nadam se da je ovo naš svojevrsni novi početak. Bili smo u nekom čudnom razdoblju, u kojem je naša igra bila bolja od rezultata, stvarali smo dosta šansi i promašivali, a suparnici su u pravili znali iskoristiti svoju prvu priliku i primali smo pogotke. Neću pretjerati kažem li da smo u svakoj utakmici koju smo izgubili u nastavku prvenstva bili bolji suparnik, ali zbog spleta okolnosti ostajali smo praznih ruku. Nadam se da je tome došao kraj i da će odsad pozitivan rezultat pratiti naše dobre igre - kaže Nevistić.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Koliko je sve to utjecalo na momčadsko samopouzdanje, ta spoznaja da dobro igrate, ali vas zaobilazi dobar rezultat?

- Mogu govoriti samo u svoje ime. Naime, ima li netko problem sa samopouzdanjem, onda je definitivno promašio profesiju! Pogotovo to vrijedi za vratare, bez samopouzdanja nema dobroga vratara. Prihvatio sam činjenicu da će mi gdjekad ići bolje, gdjekad nešto lošije, ali i u tim lošijim danima čovjek mora sačuvati psihološku stabilnost i ne smije početi sumnjati u sebe. Iskreno, nemam s tim problema, nikad moje samopouzdanje nije bilo poljuljano...

U nedjelju vas čeka gostovanje kod Osijeka, u tom ste klubu napravili prve vratarske korake, bili ste u Gradskom vrtu šest godina kao dječak, prije nego ste u juniorskim danima otišli u Rijeku. Kakve su vaše emocije prema Osijeku?

- Imam dosta prijatelja u Osijeku, u Gradskom sam vrtu napravio prve vratarske korake i to će zauvijek ostati u meni. Obitelj mi i dalje živi u Osijeku, preselili su iz Đakova i sjećanja na dane provedene u Osijeku doista su lijepa. Bit će mi drago u nedjelju vidjeti neke drage ljude, ali kad utakmica počne dat ću sve od sebe za pobjedu Rijeke. Bit će to tvrda utakmica, nadam se da možemo ostati neporaženi.

Nedavno ste potpisali četverogodišnji ugovor s Dinamom, kako komentirate briljantnu pobjedu svog budućeg kluba u Krasnodaru?

- Gledao sam utakmicu, čestitke Dinamu, baš je odigrao dobro. Ali, ne bih sad previše o tome govorio - kaže Nevistić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 22:54