NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
NEMA STANKE U OSIJEKU

‘To je način da držimo korak s Dinamom‘ Bjelici zbog korone propala utakmica, već ima novog protivnika

‘Odmah smo prionuli pripremama za nastavak prvenstva. Nas sada čekaju tri uzastopna gostovanja‘
Piše: Darko RužićObjavljeno: 24. ožujak 2021. 16:09

Još su prošlog petka igrači Osijeka odradili utakmicu 26. prvenstvenog kola HNL i tada pobijedili Lokomotivu rezultatom 2:0. A do jučer poslije podne su odlukom i planom svog trenera Nenada Bjelice imali trodnevni odmor kako bi napunili "baterije" za nastavak rada. Jučer su se poslije podne opet okupili na treningu.


- Odmah smo prionuli pripremama za nastavak prvenstva. Nas sada čekaju tri uzastopna gostovanja, a prvo je u Puli gdje ćemo se nadmetati s domaćom Istrom 1961. Onda ćemo igrati u Koprivnici s Slavenom Belupom pa u Splitu s Hajdukom - podsjetio je trener Bijelo-plavih Nenad Bjelica.


Odavno se već zna raspored natjecanja kao i činjenica da s obzirom na trenutačni poredak na tablici travanj mjesec donosi Osijeku ono i najzanimljivije i najvažnije. Jer, nakon tih spomenutih gostovanja prvu će iduću utakmicu u svom Gradskom vrtu prvoligaš s Drave igrati kao sudionik velikog derbija, jer biti će domaćin Dinamu. No, Bjelica kao i uvijek preuranjeno ni o kojem protivniku ne zbori. Samo o onom prvom, idućem koji je na redu, a to je u ovom trenutku Istra 1961.


- Želja nam je uvijek igrati na pobjedu, jer to je jedini način na koji možemo držati korak s Dinamom. Sada smo u dobrom ozračju i želimo da takvo i ostane - naglasio je Bjelica.


U sklopu priprema za gostovanje u Puli njegova je zamisao bila držati momčad u natjecateljskom podražaju koliko god je to moguće, pa je zbog toga želio u petak u Gradskom vrtu ugostiti momčad mađarskog prvoligaša Budafoki.

Međutim, Mađari su zbog koronavirusa koji se uvukao u njihove redove već dogovoreni susret i svoje gostovanje u Osijeku otkazali.

Novog protivnika nije se ni tražilo. Ili, točnije, našlo ga se u najbližem okružju, pa će tako u petak utakmicu zatvorenog tipa bez nazočnosti i gledatelja i većeg broja znatiželjnika međusobno odigrati Bijelo-plavi s mlađim kolegama koji čine momčad Osijeka II a koji brane klubske boje u Drugoj HNL.

Samo, ni jedni ni drugi neće biti u svom najjačem, odnosno kompletnom sastavu. Bjelici će nedostajati slovenski reprezentativci Bohar i Jurčević, također i mađarski reprezentativac Kleinheisler, ali i mladi reprezentativac Hrvatske Žaper. Treneru pak Osijeka II Igoru Toliću na raspolaganju neće biti mladi reprezentativci BiH Adrijan Leon Barišić i Crne Gore Aleksa Latković. Ali, bez obzira na te okolnosti međusobno nadmetanje dvije Osijekove momčadi, prvoligaške i drugoligaške, sigurno će poslužiti svrsi i pomoći u prvom redu Nenadu Bjelici da na djelu vidi i provede neke taktičke zamisli za nastavak prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 11:49