Samir Toplak

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
IZNERVIRALI GA NJEGOVI

‘Točaaan paaas, bog vas mazo! Sad bum vam ja došel u igru...‘; Toplak još jednom razvalio na klupi

Na utakmici Gorice i HD-a vrlo su se dobro mogle čuti sugestije, ali i kritike prema igračima.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. svibanj 2022. 20:15

Gorica je dobila u Kranjčevićevoj 2:0, a Hrvatski dragovoljac oprostio se od domaćeg terena u jednogodišnjoj prvoligaškoj etapi. Od sljedeće sezone u Drugoj ligi imat će svoj pravi domaći stadion u Sigetu…

Zvuči grubo, ali je nažalost realno, u dobrom dijelu vremena to je bio dokumentarac o borbi čovjeka i lopte, a ne nogometna utakmica prvoligaške razine. Gorica je rano povela, potom kao da je spuštena zavjesa, a akteri čekali da netko otvori izlazna vrata. I to je trajalo, trajalo... U petoj minuti Golubickas se probio kroz sredinu, na njegov pas Toni Fruk s lijeve strane pogodio za vodstvo gostiju.

Novinari koji su radili tekstualni prijenos uživo morali su potom popisivati žute kartone i bilježiti teške trivijalnosti ako su se htjeli povremeno javiti. Bilo je nekih udaraca kao Caija Cruza s Goričine i nepreciznih Frigana i Brtana s domaće strane, no nisu nikoga niti malo uzbudili.

Izluđivali Toplaka

- Ajde naprijed, igrajte, što stalno rikverc - i trener Gorice Samir Toplak izgubio je živce iako su vodili.

Hm, kako naprijed kad za to treba povezati dva-tri dodavanja.

- Dajte točan pas, bog vas mazo - izluđivali su i Toplaka čije je reakcije pratilo oko 200 svjedoka.

I onda u 41. minuti Stojanovski je sam izašao pred golmana Marija Marića koji je obranio i povećao si ocjenu. Potom je Caio Cruz oprobao udarac iz daljine…

- Toočaaan paaas - razderao se Toplak i na startu drugog dijela, dok je Dragan Tadić kraj klupe HD-a sve mirnije pratio.

Caio Cruz htio je odgovoriti treneri i dao je odličnu loptu Stojanovskom kojem još jednom Marić brani jedan na jedan.

Ipak, u 60. minuti HD je zaprijetio iz prekida, Kotarski je obranio udarac Brtana glavom, a iz kontre je i Fruk izašao na Marića koji je bio daleko prvo ime domaćina. Ponovno je zaustavio šut.

Nasmijala se sreća

I to je to. Do kraja gotovo isključivo neuspješni pokušaji, hvatanje daha igrača koji nisu dovoljno spremi i novi niz Toplakovih edukativnih reakcija, dok jednom nije kazao:

- Sad bum vam ja došel u igru...

Da koliko-toliko bude zadovoljan nasmijala mu se sreća u 78. minuti. Smolčić je htio izbiti loptu, pogodio je prvo ime dvoboja Litavca Pauliusa Golubickasa od kojeg se odbila u gol za 0:2. Prvi put se taj 22-godišnji mladić iz Ignaline asistencijom i golom “upisao” u Prvoj HNL, a danas je upisao 29. prvoligaški nastup za Goricu.

- Kad nam je trebala sreća, onda je nije bilo - komentirali su Velikogoričani u loži.

Gorica je čvrsto na šestom mjestu i još ima šanse probiti se na peto, ako Lokomotiva, koja ima dva boda više, ne bude uspješna u završna dva nastupa. Goričani će sezonu zaključiti domaćim ogledom s Osijekom. HD, koji je predstavio u drugom dijelu prvenstva mladu momčad sačinjenu značajnim dijelom od juniora Rijeke morat će napraviti redizajn za nove izazove. Niz utakmica igrali su dopadljivo, no malo su skupili bodova. Završni nastup na domaćem terenu bio je ispod razine koju su ranije nudili.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:03