MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
IZJAVE TRENERA

Tomić: ‘Izvukli smo pouku, važni su nam ovi bodovi uoči derbija‘, Čabraja: ‘Malo nas je presjeklo...‘

Rijeka opet na vrhu ljestvice HNL-a, za vratom joj puše Osijek s istim brojem bodova
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. listopad 2021. 20:52

U posljednjem susretu 13. kola Prve HNL nogometaši Rijeke osvojili su gostujuće bodove u Zagrebu gdje su pobijedili Lokomotivu s 2-0.

Rijeka se ovom pobjedom vratila na sam vrh ljestvice. Ima isti broj bodova kao i Osijek, ali bolju razliku pogodaka. Za pobjedu kod Lokomotive zaslužni su bili strijelci Robert Murić u 45. i Josip Drmić u 63. minuti.

- Iako smo izgubili 0:2, a suparnik još nije iskoristio i kazneni udarac, mogu samo čestitati svojim igračima na uloženom trudu i prikazanoj igri. Nismo iskoristili naše dvije-tri velike prilike, Riječani su izbacivali loptu s gol-crte, a k tome su znali iskoristiti svoje šanse i zasluženo su pobijedili. Malo nas je presjekao pogodak u sudačkoj nadoknadi, ali i u drugo smo poluvrijeme, kao i na početku utakmice, krenuli otvorenog garda, napadali smo, tražili smo izjednačenje, ali tada je uslijedila nova majstorija najboljeg napadača lige Josipa Drmića i Rijeka je dohvatila veliku prednost. - poručio je Silvijo Čabraja, trener Lokomotive.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

S druge strane, zadovoljan je bio njegov kolega Goran Tomić:

- Osvojili smo važne bodove, a bila je ovo dobra i izjednačena utakmica. Lokomotiva se opet pokazala kao snažna momčad i težak suparnik, a mi smo izvukli pouke iz poraza na Rujevici. Bili smo homogeni, dali smo zadnji atom snage za pobjedu. Poveli smo fantastičnim pogotkom Murića, u nastavku smo željeli zadržati taj rezultatski plus, u tome smo i uspjeli, štoviše, Drmić je još jednim sjajnim pogotkom udvostručio našu prednost. Ovi su nam bodovi iznimno važni uoči nedjeljnog derbija na Rujevici s Osijekom, sad imamo pozitivno ozračje i nadamo se novoj pobjedi, uz potporu naših navijača.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:02