Drago Sopta/CROPIX
MODRI ODLAZE U ROVINJ

Tonel se ozlijedio, Čačić se požalio: 'Nemam 'plavu devetku', ali imam centarfore'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. veljača 2012. 20:06

Dinamo je nakon dva slobodna dana u nedjelju opet trenirao. Vrijeme u Zagrebu je bilo katastrofalno, snijeg je padao, temperatura se spustila na - 9 stupnjeva Celzijusa. Ante Čačić je svoje dečke prvo odveo u dvoranu, a nakon toga su 40 minuta izašli na svježi zrak pomoćnog igrališta Hitrec-Kacijan. To baš nije bilo dobro za Portugalca Tonela, koji je proklizao na zaleđenom igralištu i ozlijedio zadnju ložu.

- Nadam se da nije ništa ozbiljno, zataže ga ta zadnja loža. Trening je napustio odmah nakon proklizavanja - kazao je trener Čačić

Snježnog pokrivača na Hitrec-Kacijanu bilo je oko 30 centimetara, radilo se zaista o antinogomentim uvjetima. Zato Plavi dečki danas, nakon što rano ujutro obave liječnički pregled, odlaze na pripreme u Rovinj. Na put kreću svi oni koji su bili u Portugalu, osim Andreja Kramarića koji je kao što znate završio na posudbi u Lokomotivi. Dakle, u busu za Rovinj biti će 20 igrača i tri vratara.

Iako Sammir ima kroničnih problema s Ahilovom tetitvom, trener Čačić nam je rekao da je u stanju pratiti ritam momčadi, te da očekuje kako će se uskoro sasvim priključiti treninzima s punim kapacitetom. Ta priča pomalo odudara od dijagnoze koja mu je ustanovljena u petak na ultrazvuku, ali treba vidjeti što će se s Sammirom događati u Rovinju, hoće li biti spreman za nastavak sezone.

- Vidim da je Sammir koncentriran, da ima veliku želju da se priključi momčadi, te da se bori za svoje mjesto. To je apsolutno pozitivno.

Modri će u Rovinju prije utakmice s Istrom 1961 u subotu odraditi sedam treninga. Nakon ogleda u Puli, modra ekepedicija vraća se u Zagreb.

- U Puli ćemo igrati kao da igramo samo jednu kup utakmicu. Pokušat ćemo je odigrati što bolje, želimo da rezultatski završi uspješno po nas.

Čačič je u Maksimiru kazao da još nema udarnih jedanaest za ogled u Puli , da niti jedan igrač od ovih koje ima na raspolaganju nije zalutao u Dinamo, te da svi mogu odgovoriti zahtjevima i ciljevima kluba.

- U Rovinju ću vidjeti koji su igrači u najboljoj formi, koji su najsvježiji, oni će igrati. U svakoj utakmici ču koristiti mogućnost tri izmjene, na taj način ću veći broj igrača držati na 'natjecateljskoj temperaturi'.

Veseli Čačića što je dosadašnji dio priprema prošao u najboljem mogućem redu, te da je proširio broj igrača na koje se može najozbilnije računati.

- To su prije svih Sylvestr, Tomečak, Pokrivač... Dolazak Pivarića iz Lokomotive se pokazao dobrim. Eto, sve to godi. Kao i činjenica da cijelo ovo vrijeme nije bilo neprimjerenog ponašanja, pokazano je veliko zajedništvo. Igra je također bila OK. ali ima još dosta prostora za napredak...

Inače, odlaskom Andreja Kramarića u Lokomotivu zasada je umirovljen dres s brojem 9. 'Plava devetka' je bio godinama najobožavaniji dres u plavom puku. To je definitivno kultni broj, za njegovu promociju najveće zasluge pripadaju nenadmašnim golgeterima Dražanu Jerkoviću i Cici Kranjčaru, a taj dres je ljubomorno nosio i Davor Šuker, u Dinamu, Realu i reprezentaciji.

- Nemamo 'plavu devetku' ali imamo centarfore. Vrh napada bi zasada trebali držati Krstanović i Beqiraj. Rukavina je najveći problem, njegovo zdrastveno stanje ne dopušta najveća opterečenja. Njega ćemo jedno vrijeme morati čekati. U Rovinju ću vidjeti što će biti s njim - zaključio je Čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 12:47