IVAN PERIC/CROPIX
VELIKA SVAĐA

Toplak se žustro obrušio na donedavno bliskog suradnika, stigao mu žestoki odgovor: ‘Lažeš, katastrofa!‘

Moram biti iskren i kazati da nakon ovoga više nikome ništa ne vjerujem, ogorčen je trener Varaždina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. lipanj 2020. 16:24

Inter i Varaždin u velikoj su, žestokoj borbi za ostanak u HNL-u. Kompletna priča ima posebnu draž jer je trener Varaždinaca Samir Toplak bio trenerska ikona Intera, više od pet i pol godina sjedio je na zaprešićkoj klupi.

Uputio tri maila

Kad je dobio otkaz, došlo je do sukoba kao kad se rastaju dugovječni ljubavnici. Sve dobro se zaboravlja, ostaju samo grube riječi, nitko ne pamti samo sretne dane, nego neke druge, ružne, koje su obložene frustracijama.

Dakle, Inter je dobio licencu za Prvu HNL, a Toplak drži da se to nije smjelo dogoditi jer mu je zaprešićki klub ostao dužan. Da, baš djeluje kao podjela bračne stečevine, ona teška priča “što je moje, što je tvoje”...

- Ne znam kako bih komentirao činjenicu da je Inter dobio licencu za Prvu HNL. Prije tri tjedna mi je ponuđen sporazum da pristanem na odgodu duga, ali ja na to nisam pristao! Nisam! U međuvremenu se očito našlo rješenje, a meni nije plaćeno. Kako je to moguće, kako da ja sad to komentiram? Osim da je Inter dobio licencu na nečije lijepe oči. Mene su iz Intera molili, priznali dug, međutim, ja sam Odjelu za licenciranje HNS-a uputio tri maila, sa svim činjenicama i dokazima, ali ništa. Znate što je to? Tragikomedija! Jako, jako sam razočaran.

Dinamika plaćanja

To nam je kazao Toplak, dok u se u glasu osjećala gorčina...

- Po kojem je to propisu Inter dobio licencu? Zašto su mi onda nudili sporazum o odgodi ako nisu trebali? Osjećam se potpuno bespomoćno.

Onda je kazao...

- Da, idem na Arbitražu! Moram, druge nema. Međutim, moram biti iskren i kazati da nakon ovoga više nikome ništa ne vjerujem. Makar, vjerujem da će Arbitraža donijeti odluku u moju korist, jer je sve jasno iz ugovora, imam sve dokaze. Ali što ako i dobijem svoj novac, a Varaždin ispadne iz lige? A Inter ostane, iako nije smio dobiti licencu? Ili da ispadne Istra? Nije pravedno ne samo prema Varaždinu, nego i prema drugim klubovima - zaključio je Toplak.

Glavni čovjek Intera Branko Laljak nudi pak ovu priču...

- Propis je vrlo jasan. Za licencu se predaje financijsko izvješće za 2019. godinu. Moraju se ispuniti sve obveze za proteklu godinu, a ako nešto nisi ispunio, moraš se nagoditi s nekim, prolongirati plaćanje. Konkretno, Inter je apsolutno sve platio Toplaku za 2019. godinu! Točka! Više nemamo o čemu pričati. To je sva istina.

Ipak, Laljak je nastavio...

- Mi smo Toplaku dužni za 2020. godinu, jer postoji otkazni rok od nekoliko mjeseci. To ćemo mu platiti, kad ćemo mu platiti... Ako Toplak neće biti zadovoljan dinamikom plaćanja, može nas tužiti Arbitražnom sudu.

Alfa i omega zaprešičkog kluba je na koncu podigao glas.

- Toplak laže i obmanjuje javnost! To je katastrofa od njega. Inter je klub koji mu je dao ime i prezime, koji ga je gurnuo u povijest. Tko je to skoro šest godina vodio klub u Hrvatskoj? A on zaziva da taj klub ne dobije licencu. Laže, maksimalno je nekorektan kad želi propast kluba koji ga je stavio u povijest hrvatskog nogometa. Zar mislite da bi Inter dobio licencu da nešto nije bilo po propisima? - podvukao je Laljak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:51