DUDU NE SUMNJA

'Torcida i Hrvatska će slaviti! Samo imajte strpljenja, sigurno ćemo zabiti!'

'Najnezgodnije je igrati protiv takvih protivnika. Najteže će biti zabiti prvi gol. Jurnut ćemo od početka i kad im zatresemo mrežu sve će postati daleko jednostavnije'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. svibanj 2011. 18:10

Igralište Jadrana i hotel Amor dijeli tek nekoliko metara, prošetali smo se u društvu Eduarda da Silve, da bi s terase odjeknuo dobro poznati glas...

- Spomeni me, ipak ti i ja igramo zajedno.

Darijo Srna voli se našaliti, ovaj put postojala je i pozadina... Dudu je otkrio:

- Znate što je rekao i potpuno je u pravu; da smo ja ili Luka Modrić u idealnoj momčadi Lige prvaka po Uefi, izlazili bismo na vremenskoj prognozi. Vjerojatno i iz paštete. Pa je Eduardo dodao:

- Svaka mu čast, čestitam, nisam ni sumnjao u njega. Spada među najbolje braniče Europe. Zaslužio je i to treba cijeniti.

Ponosnom kapetanu golemi komplimenti, a Duduu pitanje u kakvoj je formi.

- Sad sam zdrav i u dobroj formi, očekujem da ću biti na visini zadatka. Iako u Šahtaru djelujem malo povučenije na desnoj strani. To mi također odgovara.

U finalu Kupa svladali ste Dynamo Kijev 2:0, zabili ste prvi gol, nakon povratne lopte Luiza Adriana ljevicom u donji dio desne vratarove strane. Čekamo reprizu na Poljudu.

- Pa dobro, samo da se pobijedi, nije bitno tko će se upisati u strijelce. Doći će pogodak, možda ću ja riješiti utakmicu, a možda netko drugi. Nema veze, neka su nama tri boda da opet možemo disati kako treba.

Nismo još na “respiratoru”.

- Nismo, ali to će biti najvažnija i najteža utakmica kvalifikacija.

Recept za pobjedu? Kako probiti bunker?

- Najnezgodnije je igrati protiv takvih protivnika. Najteže će biti zabiti prvi gol. Jurnut ćemo od početka i kad im zatresemo mrežu sve će postati daleko jednostavnije. Naravno da će navijači tražiti da u 10. minuti bude već 2:0. To je moguće, ali jako teško. Važno je da publika ima razumijevanja i gol će doći sam po sebi.

Očekujete li pun stadion?

- Sigurno. Ljudi su se zaželjeli da dođemo u Split. Ne igramo protiv Brazila, Italije ili Nizozemske, koji su ranije ovdje gostovali. Protivnik je Gruzija, navijači svakako očekuju trijumf i bit će nam potpora. Dat ćemo maksimum da zadovoljimo i Torcidu, i ostale na Poljudu, ali i cijelu Hrvatsku.

Spadate li i vi među one koji misle da nam neće biti potrebne sve pobjede do kraja, da Grci nisu u stanju uhvatiti puni plijen?

- Sve ovisi o nama. Na stolu je 15 bodova, bit će ih jako zahtjevno uzeti u kompletu, ne znam. Ciljamo na prvo mjesto, i to je jedina ideja vodilja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:25