Torcida
 Duje Klaric / Hanza Media / CROPIX
NEMAJU VIŠE STRPLJENJA

TORCIDA IZGUBILA ŽIVCE I NAKON UTAKMICE POSLALA PORUKU IGRAČIMA I ČELNIŠTVU! FRAN TUDOR POGOĐEN UPALJAČEM 'Vi niste Hajduk; dobit ćete batine...!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. studeni 2017. 22:33

U utakmici 15. kola Prve HNL Rudeš je senzacionalno pobijedio Hajduk na Poljudu sa 3-2 (0-2), dok je u drugom susretu dana Istra 1961 također kao gost svladala Cibaliju sa 4-1 (3-0).

Hajduk je očekivano krenuo u susret protiv Rudeša i nakon 20-ak minuta vodio sa 2-0 golovima Borje Lopeza (15) i Ohandze (21), no potom je splitski sastav propustio nekoliko izglednih situacija za povećanje prednosti i rješavanje susreta, a to mu se osvetilo u nastavku. Entrena je svojim prvim golom u 61. minuti smanjio na 2-1, a nakon što je Teklić u 67. promašio stopostotnu šansu za 3-1, uslijedila je kazna jer je Budimir u 69. izjednačio na 2-2. Do kraja dvoboja igralo se potpuno otvoreno, a na kraju je u takvoj igri do pobjedničkog pogotka stigao Rudeš, a svoj drugi gol Entrena je postigao u 88. minuti.

Vi niste Hajduk, vi niste Hajduk, igrajte pi..., igrajte pi...; Je.o vas Rudeš – prolamalo se Poljudom od 69. minute kad je Rudeš poravnao.

Provala bijesa i nezadovoljstva sa sjevernog dijela tribine. I onda još:

- Uprava odlazi, uprava odlazi – s istočnog dijela.

Bila je to kulminacija nezadovoljstva, a počelo je s transparentima, natpisima prozivanja uprave u Poljudu još prije početka utakmice.

Od početka utakmice Torcida je doista šutjela točno devet minuta, grobna tišina za devet bodova zaostatka od Dinama i tek potom su počeli navijati i bubnjati.

Transparenti su bili na sjeveru, a od 10. minute Torcida je počela pjesmom:

- ... i kad ne budeš u Ligi prvaka, bodrit će te ekipa luđaka... - kaže se između ostaloga u poznatoj navijačkoj pjesmi koja slavi ljubav prema Hajduku i onda kad mu ne ide.

Međutim, jasno je prozvana trenutačna uprava s očitim naglaskom kako se gubi strpljenje, a nadanja i očekivanja su iznevjerena.

Navijalo se po uobičajenoj navadi sve do 61. minute kad su sa sjevera upalili baklje i pobacali ih prema kaznenom prostoru Rudeša, u teren, pa je zbog toga utakmica bila prekinuta na minutu-dvije dok se baklje nisu uklonile, a dim razišao.

U tim trenucima je Hajduk vodio 2:0 i činilo se da je to mirna utakmica unatoč natpisima i prosvjedima. Ali onda golovi Rudeša i dodatna provala bijesa, već opisana:

- Vi niste Hajduk, vi niste Hajduk...

Na kraju generalni stav iskazan skandiranjem:

- Totalna šteta, totalna šteta!

Uz pjesmu o majci i psu.

Treći gol Rudeša i pljesak gostima. I još:

- Uprava odlazi, dobit ćete batine...

Igrači Hajduka su poslije utakmice ostali duže u svlačionici, čekajući da policija osigura slobodan izlaz. Prošla su 22 sata, još su čekali.

Prije toga kad su igrači Hajduka bili "na raportu" kod sjevernog dijela gledališta, a Frana Tudora je netko pogodio upaljačem, prenosi Slobodna dalmacija.

Dvije sjedalice su otrgnute i bačene sa sjevernog dijela gledališta, ali već kada su igrači odlazili pognute glave prema svlačionicama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 15:42