RONALD GORSIC/CROPIX
RASPAD SISTEMA DOMAĆIH

Totalan potop Varaždina, u posljednjih pet minuta primili tri gola! pogledajte sve golove s HNL-premijere

Petarda je pukla u Varaždinu na startu hrvatske nogometne sezone. Veliko slavlje Gorice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. kolovoz 2020. 19:57

VARAŽDIN - GORICA 1:5 (Đurasek 62' / Špikić 38', Mudrinski 81', Doka 89', 90+4' Čanađija 90+2')

VARAŽDIN: Zelenika; Urata, Novoselec, Stolnik, Tkalčić; Delić, Đurasek, Senić, Kolarić; Droždek, Obregon

GORICA: Kahlina; Čabraja, Krizmanić, Steenvorden, Muhammed; Kalik, Babec, Špikić, Hamad, Dvorneković; Ndiaye

KRAJ: Završilo je s 1:5 za Goricu. Posljednjih pet minuta utakmice varaždinci će vrlo brzo zaboraviti. Velika pobjeda gostiju!

90+4' GOOOOOL! Pa što je ovo? Gdje je varaždinska obrana?! Zabio je i Mudrinski za, valjda konačnih 1:5.

90+2' GOOOOOL! Pa onda i još jedan. Čanađija za 1:4. Sad je pobjeda dodatno potvrđena.

89' GOOOOL! Zabio je mladi Albanac Doka. Fantastičan pogodak za potvrdu pobjede Gorice. Prvijenac novog igrača gostiju.

87' Petković želi Varaždince vratiti na rezultatski egal, ali u tome ne uspijeva. Sve je manje vremena za domaće, Gorica je pred prvim trobodom u novoj sezonu.

81' GOOOOOL! Pogodio je Mudrinski, zabio za novo vodstvo Gorice. Joker s klupe iskoristio je vrijeme u kojem se Stolniku pružala pomoć. Velika pomoć stigla je Mudrinskom od Steenvoordena.

80' Probao je sada i Leon Benko ugroziti Kahlinu i umalo uspio pogoditi za potpuni preokret domaćih.

77' Gorica je postala još opasnija ulaskom Lovrića za zadnjih pola sata. Sve se teže Varaždinci nose s pritiskom gostiju. Maločas je Drožđek morao puno pretrčati da bi došao u priliku pred Kahlinom, izgubio je energiju i pucao loše.

72' Nova prilika za Ndiayea i novi veliki promašaj napadača Gorice. Akcija je bila sjajno izvedena, našao se napadač sam pred Zelenikom i promašio čitav okvir gola.

67' Utakmica se poprilično rasplamsala, ima prilika i sa jedne i sa druge strane, dojam je da rezultat neće ostati ovakav do kraja.

62' GOOOOOL! Kakav pogodak Nevena Đuraseka. Iz velike daljine zabio je slavljenik 22. rođendana i izjednačio rezultat u Varaždinu.

57' Sjajna prilika za Goricu! Puno sreće je sada imao Varaždin. Novoselec je blokirao udarac Hamada, odbilo se od Stolnika tik pored lijeve vratnice Zelenikina gola.

55' Minute bez akcija za ugrožavanje vrata teku u već pomalo standardnom tonu, u terenskoj inicijativi Gorice. Može trener Dambrauskas biti jako zadovoljan onime što vidi od svoje momčadi.

47' Već je nastavila Gorica s prijetnjama prema domaćim vratima. Zelenika je sjajno obranio pokušaj Ndiayea i odbio u korner.

46' Krenuo je nastavak utakmice u Varaždinu.

POLUVRIJEME: Vode Goričani pogotkom Špikića i imaju kontrolu utakmice u Varaždinu. Prednost je gostiju mogla biti i nešto veća, morat će momčad Samira Toplaka pokazati malo više u nastavku.

43' Goričani su zadovoljni aktualnim rezultatom nastavili s istim angažmanom prema vratima Zelenike. Špikić je pao nakon jednog duela pred kaznenim prostorom domaćih pa će mu se ukazati pomoć.

38' GOOOOL! Vodi Gorica s 1:0. Špikić je zabio nakon dobrog dodavanja Dvornekovića. Kalik je pokrenuo akciju u kojoj domaća obrana nije mogla napraviti previše.

34' Ovo je bilo opasno! Delić je odapeo s dobrih trideset metara, nedostajalo je samo malo preciznosti da ta lopta završi u mreži Kahline. Mogu i Varaždinci zaprijetiti...

30' Probao je sada i Čabraja s lijeve strane, nakon njega se i Špikić drznuo proći u kazneni prostor pa su prijetnje gostiju postale sve češće i oasnije.

27' Pada NDiaye u kazneom prostoru Varaždina nakon kontakta sa Zelenikom, ali sudac Strukan daje žuti karton napadaču Gorice zbog glume.

23' Još jedan pokušaj Gorice s ruba kaznenog prostora. Probao je Kalik, otišla je lopta pored vrata Zelenike. Gorica je preuzela posjed.

19' Kakva prilika za Varaždin! Drožđek je pucao nakon sjajne lopte Delića. Kahlina je obranio, a Obregon je s dva metra propustio zahvatiti loptu. Nevjerojatan promašaj!

16' Probao je Špikić, otišlo je preko gola iz dosta velike udaljenosti. Pao je prethodno Stolnik, je li ovo početak malo ofanzivnijeg pristupa Gorice ove večeri?

11' Stalan faktor jest - nervoza. Sudar glavama Čabraje i Stolnika, prethodno su domaći već imali jedan slobodni udarac nakon prekršaja nad Delićem. Mreže i dalje miruju, a i vratari su nezaposleni.

6' Nema previše akcije na samom startu utakmice. Traje početno ispitivanje snaga, čeka se prva velika prilika na susretu. Pao je Hamad u kaznenom prostoru domaćih, ni govora o jedanaestercu.

1' Počela je utakmica u Varaždinu.

Marko Stolnik (24) ovog je ljeta s kapetanskom trakom vodio momčad Varaždina u uspješnom pohodu na ostanak u društvu prvoligaša. I to na kakav način: počev od gostovanja na Poljudu nanizao je seriju od šest utakmica s upisanim pobjedama. Između po tri pobjede došla je utakmica s Lokomotivom na kojoj nije nastupio zbog žutih kartona. Tako je postao ne samo stup obrane pred svojim
vratima, već je jednako uspješno momčad vodio na travnjaku. Tek je u Maksimiru kao kapetan potpisao svoju prvu predaju. U čemu je tajna i ima li je uopće?

- Ma nema nikakve tajne, baš su nam se poklopili rezultati s našim odličnim igrama. Pobjednička atmosfera donijela nam je da bezbrižnije dočekamo novu sezonu, uđemo u nju čiste glave i svakako uspješnije nego na startu prošlog prvenstva - reći će kapetan koji je naslijedio Jerteca, Benka i Tkalčića.


Nije se mnogo toga promijenilo u sastavima oba rivala od zadnjeg susreta, Gorica je otpustila nekoliko igrača kojima je istekao ugovor (Maslowski, Čović, Ćelić), Šroler
je otišao na posudbu u Inter, a došli su vratar Banić, desni bek Doka i krilni napadač Mitrović.
Stoga će se litavski trener Valdas Dambrauskas u prvenstvenoj premijeri pouzdati u provjerene snage, premda je ovoga tjedna imao muka s ozljedama Mudrinskog, Suka i Špikića. Sva trojica radila su
smanjenim intenzitetom i lako je moguće da nitko od njih neće startati.

- Pobjeda je naš cilj u Varaždinu, premda znamo koliko je domaćin napredovao otkako ga je preuzeo Samir Toplak, najavio je Dambrauskas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 14:26