DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
PIŠE ZDRAVKO REIĆ

Tramezzani je uveo red u Hajduk, još mu samo treba Caktaš! Šteta je što su njih dvojica gurnuti u stranu

Tek treba vidjeti je li to definitivna odluka, brojni navijači Hajduka računaju da se možda može...
Piše: Zdravko Reić/Jutarnji listObjavljeno: 05. ožujak 2021. 20:33

Trener Hajduka Paolo Tramezzani po svemu je uspio pokrenuti svoju momčad, koja sada igra organiziranije, s novom geometrijom u igri. Tome su svakako pridonijeli došljaci, pojačanja u likovima Kalinića i Livaje, ali na temelju dojma na prvim nastupima i prinova Fossatija i Kačaniklića.

Novi ispit je subotnja utakmica protiv Varaždina na Poljudu nakon čega Bijele čekaju dva gostovanja u Gorici, najprije za bodove, a onda u četvrtfinalu Kupa. Prije dvije godine Hajduk je u Gorici eliminiran u osmini finala, a tri dana poslije poražen je i u prvenstvu. Dakle, poslije ta dva ispita moći će se dobiti prava slika o mogućnostima Bijelih.

Postoji li rješenje?

Šteta je što se gordijski čvor s Caktašem i Jradijem riješio na prijeki način pa su dva prvotimca "bijelih" gurnuta u stranu, u drugu momčad. Tek treba vidjeti je li to definitivna odluka, ali brojni navijači Hajduka računaju da se može naći solucija koja bi možda taknula taštinu predsjednika. Povratak Caktaša i Jradija sasvim sigurno bi ojačao momčad i olakšao zadatak treneru.

Parada Našeg Hajduka

Na Poljudu se stalno događaju aktivnosti u slavu tradicije, a posebno su zanimljive memorijalne akcije, kao što je u povodu 110. rođendana postavljen spomenik legendarnom kapetanu Frani Matošiću. No, dogodio se jedan kiks, vrlo uočljiv, a to je da je skulptura starog golgetera predstavljena kako šutira desnom nogom. A on je imao - kako se govorilo - atomsku ljevicu. Ali, koga briga za taj, čini se, nevažni detalj jer ovi koji vode Hajduk o tome ne vode računa ili, boje rečeno, nemaju pojma.

Ovih dana se dogodila još jedna parada vodstva udruge Naš Hajduk - uvidjeli su da je praksa izbora Nadzornog odbora otišla u krivom smjeru. Osmislili su osnivanje Hajdučke zajednice kao savjetodavnog tijela, počasni članovi bit će predstavnici Grada, većinskog vlasnika kluba te neizostavno delegati Našeg Hajduka i Torcide, dok će status redovnih savjetnika dobiti članovi poslovne zajednice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:06