TOM DUBRAVEC/ CROPIX
U SRIJEDU NA POLJUDU

Tramezzani nahvalio dvojicu ‘dragulja‘ pa najavio derbi s Dinamom: ‘Moramo tražiti drugačiji način igre‘

Hajdukov trener Paolo Tramezzani najavio je veliki derbi s Dinamom koji je na rasporedu u srijedu
Piše: SNObjavljeno: 03. svibanj 2021. 20:32

Nakon velike 3:2 pobjede protiv Rijeke u subotu Tramezzani se nije pojavio pred novinarima, već je izjave za medije dao njegov pomoćnik Attila Malfatti, a sada se talijanski trener 'Bijelih' osobno oglasio.

"Pobjeđivati u tim utakmicama s Rijekom je zadovoljstvo. Kada dobiješ utakmicu uvijek je lijepo, donosi radost i zadovoljstvo, to daje smisao onome što radimo. Zadovoljan sam prije svega zbog igrača. Sada nam preostaje oporaviti se, prije svega fizički", rekao je Tramezzani u osvrtu na Rijeku.

Onda se dotaknuo dvojice Hajdukovih dragulja, Biuka i Ljubičića.

"Dijelim zadovoljstvo i sreću s našom Akademijom i trenerima koji su pomogli da Biuk i Ljubičić dođu do ove razine. Moj izbor je bio lagan i jednostavan jer oni već dva mjeseca treniraju s nama i vrlo sam zadovoljan zbog njih obojice. Sada je za njih sve jednostavno, ali moraju ostati na zemlji jer je u prošlosti bilo puno igrača koji su došli do prve momčadi, ali nisu svi uspjeli ostati na vrhunskoj razini. Sada je važno da ih klub zaštiti, a isto su tako važne njihove obitelji jer bi se za njih kasnije mogle pojaviti određene poteškoće. Ja ću kao trener napraviti sve što mogu. Mislim da oni mogu i dalje napredovati što je normalno za tako mlade igrače. Jako sam sretan zbog njih, donose nam zadovoljstvo",

Kako protiv Dinama od kojeg je Hajduk poražen prije osam dana u Maksimiru s 2:0?

"Mislim da se moramo postaviti taktički drugačije. Izostanci koje imamo u obrani iziskuju od nas da tražimo drugačiji način igre. Vjerujem da Dinamo neće mijenjati svoje principe igre i kako stoje na terenu. Po mom mišljenju ovaj derbi nikada nije obična utakmica i što se tiče karaktera motivacije i pripreme, tu se vrlo malo mijenja. Postoje i utakmice u kojima često ne treba mnogo, već je dovoljan nekakav detalj i vjera u sebe dok pokušavaš raditi stvari u kojima si dobar i koje mogu promijeniti tijek utakmice. Nadam se da će pronaći te dobre stvari sa zalaganjem, voljom, karakterom. To je uvijek važno kada igraš protiv momčadi koje su organizirane i dobro stoje na terenu", zaključio je Tramezzani.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
26. travanj 2024 17:14