VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
DERBI KOLA

Tramezzani najavio veliki ispit! ‘Nije samo u pitanju jedan igrač, ali neće biti ‘zamke‘! Opasna momčad‘

Trener Hajduka najavio je subotnji okršaj protiv Gorice u HNL-u
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. ožujak 2021. 12:33

Trećeplasirani i četvrtoplasirani, mali derbi poretka poslijepodne u južnom predgrađu Zagreba. Ali, tko je mogao prije početka prvenstva pomisliti kakva će u ožujku biti podjela uloga, da će Gorica biti treća i to sa 15 bodova prednosti u odnosu na Hajduk. Bijeli su u statusu izazivača, a Gorica brani stečenu poziciju. U svakom slučaju, važna utakmica za oba suparnika.

- Istina, jako bitna utakmica. Za nas jedan od mnogih bitnih. Prvi put smo imali cijeli tjedan na raspolaganju. Šest dana smo zajedno trenirali bez utakmice. Pomalo neobično, ali jako dobro. Posebno sa aspekta činjenice da je važna utakmica ispred nas – kazao je Tramezzani.

Pritom strateg Bijelih ne dvoji što je razlika između Gorice i Hajduka.

- Bodovi ! Tu je najveća razlika. Gorica je organizirana momčad, ali i organiziran klub. Dobro rade posljednjih godina, a jedan od ljudi koji je puno napravio za njihov klub je i naš sportski direktor Mindaugas Nikoličius. Mjesto gdje se danas nalaze i njegova je zasluga.

Nahvalio je Tramezzani svog sportskog direktora, ali i Goricu, jasno. Pričao je sa Nikoličiusom o Gorici, zna Tramezzani svaki detalj o današnjem protivniku kojeg vodi nekadašnji trener Bijelih Siniša Oreščanin.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

- Znam kakva je Gorica. Opasna momčad koja teži posjedu, građenju igre iz zadnje linije sudjelovanjem vratara i stopera. Iz tog posjeda sa što više igrača pokušavaju ući u posljednjih 30 metara, u zadnju trećinu.

Analizirao je Tramezzani napadački potencijal Gorice. Pritom je naglasio "nije samo jedan igrač opasan".

- Nismo koncentrirani samo na jednog igrača, jer njihov je cilj doći sa tri-četiri igrača u opasne situacije. Imamo dobra iskustva iz zadnjih utakmica gdje smo protivnicima dopustili rijetke prigode. Rizik u defanzivnoj igri sveli smo na minimum.

Međutim, za Tramezzanija je problem što nema Fossatija, najvažnijeg igrača srednjeg reda koji odrađuje crveni karton. Tko će umjesto Fossatija zauzeti mjesto centralnog veznog ? Ili će se sustav vratiti na igru sa dva zadnja vezna ?

- Pitanje je na mjestu, zadnji trening će mi dati odgovor. Vidjet ćemo je li to jedan ili dva igrača. Jurić i Nejašmić su prvi u konkurenciji za korektore zadnje linije, uz njih je i Atanasov. Imamo nekoliko alternacija.

- Probali smo igru sa dva zadnja vezna, znam da možemo igrati različite sustave.

Tramezzani je iskazao jasnu namjeru povratka na igru sa četiri u zadnjoj liniji, vjerojatno samo za ovaj susret, odnosno dok se ne vrati Fossati. Pritom neće biti nikakve zamke za Lovrića, već će se Hajduk momčadski braniti, a isto tako i napadati. Uz to, u negdje u podsvijesti imat će trener Bijelih i činjenicu da je dvostruki je program na rasporedu u Velikoj Gorici u sljedeća četiri dana. Jasno, Tramezzani pritom ističe fokus isključivo na prvi, poslijepodnevni dvoboj u predgrađu metropole.

- Koncentrirani smo samo na prvu utakmicu.

Ali, nije pitanje bilo bez osnova, jer Hajduk je prije nepunu godinu i pol dana imao gotovo identični program u Velikoj Gorici. S malom razlikom u detalju. Prvo se igrao Kup, a potom prvenstvo. I Tramezzani je dakako upoznat sa svim pojedinostima recentne klupske povijesti

- Naviknuti smo igrati svaka tri-dana, ali mislimo samo na subotnju utakmicu. Nakon prvenstvene utakmice razmišljamo o Kupu, to je jedini profesionalni način. Za nas je ovo ispit, a ispiti se pripremaju jedan po jedan.

Fizički su teške utakmice, dojam je da suđenje u zadnjim utakmicama nije bilo usmjereno ka zaštiti glavnih igrača Bijelih.

- Sa aspekta tjelesne spreme dopada mi se Gorica, zato i mi moramo biti jaki u dvobojima da bi odgovorili na isti način.

Jairo zabio šest golova Gorici, je li Brazilac u kombinaciji krenuti od prve minute ?

- Ima šanse. Mogao bi jairo pomoći u 4-2-3-1

Jairo sa izglednom prigodom od starta utakmice, Umut je također spreman, a Diamantakos ipak nije u konkurenciji unatoč najavama da bi se mogao priključiti momčadi nakon dva tjedna stanke. Ali, koga nema bez njega se mora i može.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:38